Haberler

AK Parti'li Şahin: Misafirlerini Dövercesine Konuşması Yadırgandı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını değerlendirirken, "Misafirlerini adeta dövercesine bir konuşma yapmış olması sanıyorum kamuoyunca tasvip görmedi, yadırgandı diye düşünüyorum" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını değerlendirirken, "Misafirlerini adeta dövercesine bir konuşma yapmış olması sanıyorum kamuoyunca tasvip görmedi, yadırgandı diye düşünüyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu. Gazetecilerin sorusu üzerine Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını değerlendiren Şahin, "Buna benzer konuşmaları biz adli yılın açılış toplantılarında Barolar Birliği Başkanları'ndan dinlerdik. Özellikle rahmetli Özdemir Özok bu tür konuşmaları çok yapardı. Geçtiğimiz yıl adli yıl açılışında şimdiki Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu da buna benzer bir konuşma yapmıştı. Anayasa Mahkemesi Başkanımızın Barolar Birliği Başkanlarının yapmış olduğu konuşmaya paralel bir konuşma yapmış olmasından doğrusu üzüntü duydum. Meclis Başkanımızın ifadeleriyle kendisine yakıştıramadığımı ifade etmek isterim" dedi.

Haşim Kılıç'ın konuşmasında hukuki değerlendirmelerinin yanı sıra, siyasi değerlendirmelerinin ön plana çıktığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Ben kendisini yakinen tanıdığımı zannediyorum. Çünkü uzun süredir Anayasa Mahkemesi'nde önce üye olarak sonra başkanvekili olarak, sonra başkan olarak görev yaptı. Doğrusu çizgisi daima demokrasiden ve özgürlüklerden yana olmuştur. Bu yönüne benim söyleyecek bir şeyim yok. Ama misafir olarak davet ettiği sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Başbakanımızın, Bakanların ve diğer yüksek yargı başkanlarının olduğu bir ortamda misafirlerini adeta dövercesine bir konuşma yapmış olması sanıyorum kamuoyunca pek tasvip görmedi, yadırgandı diye düşünüyorum. 'Neden böyle bir konuşma yapmış başkan?' diye sorulabilir. Önümüzdeki günlerde neden böyle bir konuşma yaptığının ilk ipuçlarını herhalde yakalarız diye düşünüyorum."

Henüz Cumhurbaşkanı adaylarının da belli olmadığını da belirten Şahin, "İstişarelerden sonra ve Başbakanımızın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le de bir istişare yaparak bunun sonucuna göre Cumhurbaşkanı adayımızın belli olacağını düşünüyorum. İstişareler devam ediyor. Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuz sadece bu gündemle bir araya gelecek önümüzdeki günlerde. Değerlendirmeler sonunda Cumhurbaşkanı adayımız sanıyorum mayıs ortalarından itibaren mayıs sonuna kadar olan süreçte belli olur diye değerlendiriyorum" diye konuştu. - K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mehmet Ali Şahin Haşim Kılıç Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title