Haberler

AK Parti'li Altunyaldız, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinde incelemelerde bulundu

Güncelleme:

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Küresel ortalamada yüksek katma değerli ihracat 3,75 dolarken Huğlu'daki silah ihracatının kilogram başına değeri 100 doları geçiyor.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Küresel ortalamada yüksek katma değerli ihracat 3,75 dolarken Huğlu'daki silah ihracatının kilogram başına değeri 100 doları geçiyor." dedi.

Altunyaldız, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Beyşehir ilçesindeki Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifinde incelemelerde bulundu.

Heyet daha sonra poligonda atış yaptı.

Altunyaldız ve Görgün, Konya merkezde bulunan TÜMOSAN fabrikasını ziyaret etti.

Altunyaldız, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Huğlu'daki çalışmalarda kilogram başına 100 dolarlık ihracat yapıldığını ifade etti.

Dünyada ortalama ihracat fiyatının 3,75 dolar olduğunu dile getiren Altunyaldız, "Biz de buralara doğru evrilmeye çalışıyoruz. Küresel ortalamada yüksek katma değerli ihracat 3,75 dolarken Huğlu'daki silah ihracatının kilogram başına değeri 100 doları geçiyor. ASELSAN'ın ürettiği ürünlerin kilogram başına ihracat değeri 1500 doları geçiyor." diye konuştu.

Altunyaldız, küresel av tüfekleri üretiminde, Türkiye'nin ABD ve İtalya'dan sonra 3. sırada olduğunu hatırlatarak, Türkiye'deki üretimin yüzde 75'inin de Konya'da yapıldığını söyledi.

Konya'nın 9 aylık savunma sanayi ihracatının yüzde 106 arttığını dile getiren Altunyaldız, şunları kaydetti:

"Sadece eylül ayı ihracatının da Konya'mızın yüzde 176 arttığını görüyoruz. Ülkemizin özellikle savunma sanayinde geliştirdiğimiz, yüzde 20'lerden, yüzde 70'lere çıkan kendi kendine yeterlilik oranı ve bununla birlikte dünyadaki ilk 100 listesinde 7 savunma sanayi firmamızın yer alması bizim için büyük bir gururdur."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti İhracat Konya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title