Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlere şehit ve gazi gelmesini istemediklerini belirterek, "Allah'ın izniyle toplumun kazanacağı bir süreci hep beraber yakalayacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlere şehit ve gazi gelmesini istemediklerini belirterek, "Allah'ın izniyle toplumun kazanacağı bir süreci hep beraber yakalayacağız" dedi.

Şahin, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Sakarya'da, valiliğin ardından Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında 2011 yılında şehit düşen piyade çavuş Birol Elmas'ın (21) Korucuk Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret etti.

Bir süre şehidin yakınlarıyla basına kapalı görüşen Şahin, evden çıkarken gazetecilere yaptığı açıklamada, her gittikleri ilde şehit ailelerini ve yakınlarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Ailelerin sorunlarını dinlediklerini belirten Şahin, "Bu doğrultuda çok güçlü bir yasa çıkardık ve hukuki temeli oluşturduk. Yeni bir süreçteyiz, çözüm sürecindeyiz. Ailelerimizin ve özellikle de annelerimizin çok net bir duruşu var. Annelerimiz, 'sayımız çoğalmasın, kan akmasın ve düşmanlar sevinmesin' diyor. Anaların gülmesini istiyoruz. Bu, çok önemli bir duruş" şeklinde konuştu.

Terörün sonlandırılması konusunda toplumsal mutabakat bulunduğuna dikkati çeken Şahin, şunları anlattı:

"En acılı kesim olan, canını kaybetmiş ailelerin duruşu var. Biz de bu konuda gerekeni yapıp, yıllardır kanayan bu yarayı durdurmak adına da gerekli her türlü riski alıp bu işi sonlandıracağız. İstiyoruz ki evlere şehit gelmesin, gazi gelmesin, tüm gayretimiz bu. Bu duruş da süreç adına çok kıymetli. Bu acıyı başkaları yaşamasın istiyor şehit ailelerimiz. Bu duyguyu yönetirsek inşallah her şey güzel olacak, kazananı yok bunun.

Allah'ın izniyle toplumun kazanacağı bir süreci hep beraber yakalayacağız."

Muhabir: Salih Eren - Çağrı Turgut - Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Çukurca Hakkari Sakarya Politika Güncel Haberler

title