Haberler

Afyonkarahisar'da 14 Aralık'ta Gözaltına Alınanlar İçin Dua Ettiler

Afyonkarahisar'da, 14 Aralık operasyonuna tepkiler üçüncü gününde de devam etti.

Afyonkarahisar'da, 14 Aralık operasyonuna tepkiler üçüncü gününde de devam etti. Adliye önünde eylem yapan grup, gözaltına alınanların serbest bırakılması için topluca dua etti.

Afyonkarahisar Adliyesi önünde toplanan grup, İstanbul'da Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki merkezine polis tarafından düzenlenen operasyonu protesto etti. Türk bayrağı ve pankartlar açan grup, sloganlar attı. Aktif Eğitimciler Sendikası Afyonkarahisar Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Türkiye'nin basın özgürlüğünde dünya ülkeleri arasında alt sıralarda olduğunu söyledi. Hatipoğlu, "Kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır" dedi.

'ÖZGÜR BASINA DARBE YAPILDI'

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Şahin ise şöyle dedi:

"Yakından tanıdığımız Zaman ve Samanyolu medya çalışanlarına yönelik, haksız olduğunu bildiğimiz operasyonlara son verilmesini, hiç kimse ve grubun hukukun üstünde olmadığının ortaya çıkmasını ümit ediyoruz. 14 Aralık operasyonunu basını susturmaya yönelik, demokrasi ve özgürlüklere, özgür basına yapılmış bir darbe olarak algılıyoruz."

BİRLİKTE DUA ETTİLER

Zaman Gazetesi İl Temsilcisi Hamit Çalış, 3 gün boyunca eylemlerine destek veren gazete okuyucularına teşekkür etti. Konuşmaların ardından haksızlıkların sona ermesi ve Ekrem Dumanlı ile Hidayet Karaca'nın serbest bırakılması için topluca dua edildi. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title