Haberler

Adli Tıp Önünde "Geç Tahliye Ettin" Protestosu...

14 Yaşında Gasp ve Kapkaç Suçundan Tutuklanan ve Kaldığı Maltepe Cezaev'inde 17 Yaşında Lösemiye Yakalanan Abdullah Akçay'ın Hayatını Kaybetmesi Üzerine Çağdaş Hukukçular Derneği Protesto Gösterisi Düzenledi.

14 yaşında gasp ve kapkaç suçundan tutuklanan ve kaldığı Maltepe Cezaev'inde 17 yaşında lösemiye yakalanan Abdullah Akçay'ın hayatını kaybetmesi üzerine Çağdaş Hukukçular Derneği protesto gösterisi düzenledi.

Adli Tıp Kurumu'nun Yenibosna'da bulunan yerleşkesi önünde toplanan yaklaşık 15 kişilik grup, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi'nin geç karar verdiğini ifade etti.Grup adına açıklama yapan Avukat Güçlü Özdemir, Abdullah Akçay'ın tedavisinin seyri her an ölebileceğine işaret etmesine rağmen Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi'nin hastanın cezaevinde kalabileceğine dair rapor düzenlediğini ifade etti. Özdemir, Akçay'ın Adli Tıp Kurumu'nun 14 Temmuz 2010 tarihli raporunda cezaevinde daha fazla kalamayacağının belirtildiğini ancak Akçay'ın 15 Temmuz'da hayatını kaybettiğini belirtti. Özdemir şöyle konuştu : 'Akçay'ın hayatı Adli Tıp, İnfaz savcılığı ve Yargıtay arasında gidip gelerek, son buldu. Ceza erteleme kararına rağmen serbest kalamadı. Tıpkı Güler Zere'de olduğu gibi Abdullah hakkındaki infaz ertelenme kararı, hastalığın artık geri dönüşü olmayan evresinde husule gelmiştir. 11 aylık süre boşa geçirilmiş ve adeta ölmesi beklenmiştir. Sorunun kangren hale gelmesinin temel nedeni Adli Tıp 3. İhtisas Dairesi'nin verdiği kararlar ve bu dairenin başındaki kişi olan Nur Birgen'dir. Birgen ve ekibi hasta tutuklu ve hükümlüler hakkında vermiş olduğu kararlar insanların göz göre göre ölümüne sebep olmaktadır. Bu yönüyle kanaatimizce açıkça suç işlenmektedir.'

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title