Haberler

Adana Polisin Ağzına Parmak Soktuğu Cebrail de Suruç'ta Öldü

Polisin ağzına parmak soktuğu Cebrail de Suruç'ta öldü ADANA'da geçen yıl 15 Aralık'ta, Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken polisin müdahalesi sırasında polisin ağzına parmaklarını soktuğu 24 yaşındaki Cebrail Günebakan'ın da Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi.

Polisin ağzına parmak soktuğu Cebrail de Suruç'ta öldü

ADANA'da geçen yıl 15 Aralık'ta, Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken polisin müdahalesi sırasında polisin ağzına parmaklarını soktuğu 24 yaşındaki Cebrail Günebakan'ın da Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi. Aynı saldırıda Suruç'a Adana'dan giden grupta bulunan Yunus Emre Şen'in de öldüğü belirtildi.

30 kişinin hayatını kaybettiği Suruç İlçesi'ndeki patlamada ölenlerin bazılarının isimleri Ezilenler'in Sosyalist Partisi'nin (ESP) internet sitesinde yayınlandı. Listede geçen yıl 15 Aralık'ta Adana'daki Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isteyenlere yönelik polis müdahalesi sırasında bir polisin ağzına parmaklarını soktuğu DHA muhabirinin çektiği fotoğrafla gündeme gelen Cebrail Günebakan'ın da adı yer aldı. Aynı patlamada Adana'dan Suruç'a giden grupta yer alan Günebakan'ın yanı sıra Yunus Emre Şen'in de hayatını kaybettiği öğrenildi.

O ANI ANLATMIŞTI

Polisin ağzına parmaklarını soktuğu Cebrail Günebakan, o gün 10 arkadaşıyla birlikte gözaltına alınmış ardından savcı tarafından serbest bırakılmıştı. Günebakan, Türkiye'nin gündemine oturan fotoğrafını ise şöyle anlatmıştı: "Fotoğrafta arkası dönük olan amirlerden biriydi. Suç duyurusunda bulunduk. Direk iki eliyle ellerini ağzıma sokarak yırtmaya yönelik bir hareket yaptı. Ağzımda şuanda bir yırtık var. İki gün boyunca kaba dayak, ters kelepçe gibi işkencelere maruz kaldık. Bazı arkadaşlarımız başka işkencelere de maruz kaldı. Kaba dayağın yanında cinsel tacize varan özellikle erkek arkadaşlarımıza yönelik uygulamalara maruz kaldık. Neredeyse çevik ekiplerin tamamından yumruk yedik. Vücutlarımız ezikler içerisinde. Polise sınırsız yetkiler verilerek sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverleri tehdit ediliyor. Kendilerinde özgüven buluyorlar. İşkence yapma özgürlüğü buluyorlar."

AİLESİ SURUÇ'A GİTTİ

Öte yandan Cebrail Günebakan'ın ölüm haberi üzerine merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan ailesi Suruç'a gitti. Van nüfusuna kayıtlı olan Günebakan'ın cenazesinin Adana'ya mı yoksa Van'a mı götürüleceği henüz kesinlik kazanmadı.

Patlamada ölen Yunus Emre Şen'in ise Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Günebakan Cebrail Kobani Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title