Haberler

Adana polisi siber dolandırıcılığa karşı uyarıyor

Güncelleme:

Adana Emniyet Müdürlüğü, oto galericiler ve noterleri ziyaret ederek siber dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu. Polis, alışveriş sitelerinin taklit edilerek yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti ve güvenli sitelerin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca sahte programlar ve mesajlardan uzak durulması gerektiği konusunda da uyarıda bulunuldu.

Adana polisi oto galericiler ve noterleri tek tek gezerek siber dolandırıcılığa karşı uyarıp broşür dağıttı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri hafta içi oto galericileri ve noterleri tek tek gezerek internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklara karşı uyardı. Polis internet üzerinden en fazla yapılan dolandırıcılığın ünlü alışveriş sitelerin taklit edilerek olduğunu bu nedenle alışveriş yapılan sitelerin güvenli olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesini istedi. Ayrıca yeni bir dolandırıcılık sisteminin de indirilen ücretsiz programlar üzerinden olduğunu söyledi. Polis sahte program indirildiği zaman telefonundaki bütün bilgileri karşı tarafın ele geçirdiği uyarısında bulundu. Polis ayrıca mesaj yoluyla gelen linklere kesinlikle tıklanmaması gerektiğini bu yöntemle de telefondaki bilgelerin ele geçirildiğini aktardı. Polis ayrıca noter ve galericiler sitesinde broşür dağıtıp, halkın görebileceği yerlere uyarı afişleri astı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü Alışveriş Adana Güvenlik Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title