Haberler

Adana'da patates ve soğanda denetim gerçekleştirildi

Güncelleme:

Adana'da patates ve soğan fiyatlarının kontrol altına alınması amacıyla denetim yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, komisyoncularda temizlik, fiyat ve fatura kontrolü gerçekleştirdi. Hijyen kurallarına uymayan iş yerleri hakkında idari süreç başlatıldı.

Adana'da patates ve soğanda fahiş fiyatın önüne geçmek amacıyla denetim gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün açıklamasına göre, müdürlük koordinesinde Vedat Dalokay Hal Kompleksi'ndeki patates ve soğan komisyoncularında denetim yapıldı.

Patates ve soğan fiyatlarını inceleyen ekipler, komisyoncularda genel temizlik, fiyat ve fatura kontrolü de gerçekleştirdi.

Ekipler, hijyen kurallarına uymayan iş yerleri hakkında idari süreç başlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, patates ve soğanda geçmiş yıllarda çok ciddi spekülasyon yapıldığını belirtti.

Bu spekülasyonların fiyatlarda suni artışa neden olduğunu aktaran Kökçüoğlu, üreticilerin korunmasına, tüketicilerin de sağlıklı ve ekonomik gıdaya erişmesine yönelik çalışmalara devam edeceklerini kaydetti. ??????????????

Kaynak: AA / Güncel

Adana Tarım Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title