Haberler

Adana'da Hizbullah Operasyonu

Adana'da Dini Mustazaflar Derneği Çatısı Altında Düzenledikleri Mitingiler ve Toplantılarda Hizbullah Örgütünün Propagandasını Yaptıkları İddia Edilen 8 Kişi Yakalandı. Örgüt Üyelerinin Küçük Yaştaki Kızları Örgütsel Amaçlı Kullandıkları İddia Edildi.

Adana'da dini Mustazaflar Derneği çatısı altında düzenledikleri mitingiler ve toplantılarda Hizbullah örgütünün propagandasını yaptıkları iddia edilen 8 kişi yakalandı. Örgüt üyelerinin küçük yaştaki kızları örgütsel amaçlı kullandıkları iddia edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hizbullah örgütü üyesi olmak suçundan yakalanıp cezasını çeken eski örgüt üyelerinin kurduğu iddia edilen Mustazaflar Derneği'nin örgütsel faaliyetlerde bulunduğu ihbarını aldı. Adana'nın Aydınlar, Gürselpaşa, Uçak, Gülbahçesi, Başak ve Gülpınar mahallelerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, Hizbullah Örgütü üyesi oldukları öne sürülen H.B., H.K., M.D., A.Ş., A.A., M.Y., M.Ş. ve E.D. yakalandı. Bu kişilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramada, Mustazaflar Derneği'nin ülke genelindeki şubeleri, yöneticileri ile telefonlarını gösteren belgeler, Mustazaflar Derneklerine ait kartvizitler, örgütsel kitaplar, dokümanlar, düzenlediği mitinglerin görüntülerini içeren kasetler ve CD'ler ile bir bilgisayar ele geçti.

Mustazaflar Derneği'nin değişik illerde düzenlediği miting ve etkinlik görüntülerinde açıkça Hizbullah Örgütünün propagandasının yapıldığı belirlendi. Ele geçirilen görüntü kasetlerinde, örgütsel konuşmaların yanı sıra sık sık tekbir getirilip örgüt işaretleri yapıldığı, küçük yaştaki kız çocuklarının örgütsel amaçlı olarak kullanılıp, onlara ilahiler okuturulduğu öne sürüldü. Dini etkinliklerde erkeklerin hareketli şekilde halay çektiği de görüldü.

Hizbullah örgüt üyesi 8 kişi sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere Adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title