Haberler

ABD'nin talebi üzerine Rus oligarkın lüks yatına İspanya'da el konuldu

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligark Viktor Vekselberg'in 90 milyon dolarlık "Tango" adlı yatına ABD'nin talebi üzerine İspanya'nın Mallorca Adası'nda el konuldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligark Viktor Vekselberg'in 90 milyon dolarlık "Tango" adlı yatına ABD'nin talebi üzerine İspanya'nın Mallorca Adası'nda el konuldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından ABD ve Avrupa'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligarklara yaptırımlar devam ediyor. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekiplerinin İspanya Sivil Muhafızları ile birlikte yaptıkları operasyonda bu sabah Rus oligark Viktor Vekselberg'in Mallorca Adası'nda demirli bulunan lüks yatına el konuldu.

İspanya Sivil Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, Putin ile yakın ilişkisi olan Vekselberg'e Avrupa Birliği (AB) tarafından herhangi bir yaptırım kararı bulunmadığı ancak ABD'de vergi kaçırma, kara para aklama ve Tango adlı yatın mülkiyetini gizlemek amacıyla belgede sahtecilik suçlarından kendisine soruşturma açıldığı belirtilerek, operasyonun ABD'li makamların talebi üzerine gerçekleştirildiği bildirildi.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Rus oligark Vekselberg hakkında üç yıldır tutuklama kararı bulunduğu bildirilerek, Rus oligarkın 2011 yılında satın aldığı bilinen Tango adlı yatın mülkiyetini paravan şirketler ile ABD hükümetinden gizlemeye çalışması nedeniyle 6 Nisan 2018 tarihinde hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ABD hükümetinin, Rus hükümetine yakın bir ismin mal varlığına ilk kez el koyduğu aktarılarak, bunun son olmayacağı ve Rus hükümetinin haksız savaşına destek veren herkesten hesap sorulacağı ifade edildi.

Vekselberg'in Tango adlı lüks yatının 78 metre uzunluğunda ve 90 milyon dolar değerinde olduğu belirtiliyor.

Avrupa'da birçok Rus oligarka ait yata el koyulmuştu

İspanya'da daha önce Rus oligarklara ait olduğu bildirilen Crescent, Valerie ve Lady Anastasia adlı yatlara, İtalya'da, Rus milyarder Andrey Malniçenko'nun 578 milyon dolar değerindeki lüks yatına, Fransa'da, Igor Sechin'in 88 metrelik Amore Vero adlı yatına, İngiltere'de ise ismi gizli tutulan bir Rus oligarka ait olan Phi adlı yata el koyulmuştu.

(Saim Sevinç/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

3. Sayfa Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title