Haberler

ABD: Mutabakat Muhtırası Çok Olumlu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean Mccormack, Türkiye ile Irak Arasında Dün Ankara'da İmzalanan, Teröre Karşı İşbirliğini Öngören Mutabakat Muhtırasını Çok Olumlu Bir Adım Olarak Nitelendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türkiye ile Irak arasında dün Ankara'da imzalanan, teröre karşı işbirliğini öngören mutabakat muhtırasını çok olumlu bir adım olarak nitelendirerek, iki ülkenin işbirliğinin sürmesi çağrısında bulundu.

McCormack, konuya ilişkin Amerikan görüşünün sorulması üzerine, ABD'nin, teröre karşı Türkiye ve Irak'ın birlikte çalışmasını tamamen desteklediğini belirtti.

Sözcü, özellikle iki ülkenin bu konuda en üst düzeyde adım atmasının cesaretlendirici olduğunu kaydetti. McCormack, "Bu daha ilk adım. Devamının gelmesi öngörülüyor" diyerek, Türkiye ile Irak'ın komşu kalmaya devam edeceğini ve bu konuda işbirliği yapmanın iki ülkenin de çıkarına olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title