Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Pakistan'da Açıklaması

''Terörle mücadelede Pakistan'a destek devam edecek''

ABD Dışişler Bakanı John Kerry, terörle mücadele konusunda Pakistan'a desteğin devam edeceğini söyledi.

"ABD- Pakistan Stratejik Diyaloğu"  kapsamında Pakistan'a iki günlük resmi ziyaret için gelen Kerry, Başbakan Navaz Şerif ile Başbakanlık konutunda görüştü.

Başbakanlık Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Başbakan Navaz Şerif, ülkesinden terörizm ve aşırıcılığa karşı hükümetin ulusal hareket planı hazırladığını, bütün teröristlerin yok edilmesi için planın uygulamaya konulduğunu belirtti.

ABD ile ilişkilerin dış politikanın önemli unsuru olduğunu kaydeden Şerif, enerji, ulaşım, yatırım, altyapı, kalkınma ve terörizm ile mücadele alanlarında ilerlemenin kaydedildiğini ifade eden Şerif, Mart'ta İslamabad'da yapılması planlanan "İş Fırsatları Konferansı'nda" Amerikan yatırımcılardan olumlu yanıtın geleceğini ümit ettiğini söyledi.

Kerry de geçen ay Peşaver'deki okul baskınında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulunarak "Bütün teröristler iki ülkenin ortak düşmanıdır, ABD terörizme karşı savaşta Pakistan'a aktif bir şekilde desteğini sürdürecektir" dedi.

Kerry, ziyareti kapsamında yarın Ravalpindi'deki Genelkurmay Karargahı'nda Genelkurmay Başkanı General Rahil Şerif ile görüşecek, ardından Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek "ABD-Pakistan Stratejik Diyalog" toplantısına katılacak.

Kerry'nin Pakistan'daki temasları kapsamında  Keşmir sorununun da ele alınması bekleniyor.

-CENTCOM Komutanı Austin de Pakistan'da-

Bu arada, Pakistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Lloyd Austin'in, Pakistan Savunma Müsteşarı Muhammed Alam Hattak ile Savunma Bakanlığında bir araya geldiği bildirildi.

Görüşmede, General Lloyd Austin'in, Pakistan ordusu ve halkının teröre karşı savaşta yaptığı fedakarlıkların farkında olduklarına dikkat çektiği belirtildi.

Hattak'ın da NATO güçlerinin Afganistan'dan geri çekilmesi ile Pakistan'ın bölgedeki istikrarı sağlamak için rolünü yerine getirdiğini bildirerek, Güney Asya'daki istikrarın Pakistan'ın istikrarına bağlı olduğunu ve Afganistan'daki barış sürecinde de ülkesinin katkıda bulunduğunu söylediği ifade edildi.

General Austin, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif ile de bir araya geldiği kaydedildi. Görüşmede General Austin'in. Kuzey Veziristan'da Pakistan Talibanı'na yönelik operasyonda militanların yenilgiye uğradığını belirttiği kaydedildi.

Öte yandan isminin gizli tutulmasını isteyen Pakistan Savunma Bakanlığından bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hindistan'ın Afganistan üzerinden Pakistan'ın huzurunu bozmaya çalıştığını ileri sürerek, bu konuda ABD'nin etkisini kullanması için toplantılarda açık mesaj iletildiğini dile getirdi. Yetkili ayrıca toplantıda geçen aylarda Hindistan-Pakistan sınırında yaşanan çatışmalar ve IŞİD tehdidi üzerindeki konuların ayrıntılı olarak ele alındığını söyledi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tasnim Aslam da Hindistan'ın Keşmir bölgesinde 2003'teki ateşkes anlaşmasını delerek sınır ihlaline devam ettiğini, bunun Kuzey Veziristan'daki operasyonu etkileyebileceğini ifade etti.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin geçen yıl 15 Haziran'da Kuzey Veziristan'da Pakistan Talibanı'na karşı "Zarb-e Azb" adıyla başlattığı operasyon kapsamında şu ana kadar iki binden fazla militanın öldürüldüğü, 200'ü aşkın askerin de yaşamını kaybettiği açıklanmıştı. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Lloyd Austin Navaz Şerif John Kerry Pakistan Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title