Haberler

ABD'den Ukrayna'nın Sınır Güvenliğine Destek

ABD'nin Kiev Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, Ukrayna ordusuna yıl sonuna kadar 33 milyon dolar yardım yapacaklarını söyledi.

ABD'nin Kiev Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, Ukrayna ordusuna yıl sonuna kadar 33 milyon dolar yardım yapacaklarını söyledi.

Pyatt, basına yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna ordusuna yapacağı yardımın yıl sonuna kadar 33 milyon dolara yükseleceğini bildirdi. Yardımın farklı programlar çerçevesinde değerlendirileceğini belirten Pyatt, önceliklerinin Ukrayna sınırlarının güçlenmesi için sınır muhafız hizmetine yapılacak yardımlar olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Pyatt, yardımla Ukrayna sınır güvenliğinin daha da güçleneceğini ifade ederek, Rusya'dan ayrılıkçılara gelen desteğin de önüne geçileceğini dile getirdi.

Ukrayna basınında daha önce çıkan bilgilere göre ABD, Ukrayna ordusuna yaklaşık 2 bin çelik yelek, 1500 ilkyardım çantası ve tıbbi malzeme hibe etmişti. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title