Haberler

Ab-Afrika Zirvesi

Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso: ''AB Afrika Birliği ittifakı her zamankinden daha fazla gerekli'' Barroso: ''800 milyon avro önümüzdeki 3 yılda Afrika barışına destek için verilecek''

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Birliği (AB) ve Afrika Birliği ittifakının her zamankinden daha fazla gerekli olduğunu belirtti.

Barroso, Brüksel'de düzenlenen AB-Afrika Zirvesi'nde iki kıtanın global vizyonunun "yarış değil işbirliği" olduğunu vurguladı.

Avrupa'nın yoksullukla mücadele, insan haklarına saygı, sürdürülebilir büyüme ve istihdam sağlanması hedefinde desteklediği Afrika'da "yeniden doğuştan" bahseden Barroso, "Terörizm hem Afrika hem de Avrupa için bir tehdit. Dolayısıyla bununla mücadele edilmeli" dedi.

Finansal krize rağmen, Avrupa ülkelerinin Afrika'nın kalkınması için yardım sözlerini tutmaya karar verdiğini belirten Barroso, bu bağlamda Afrika kıtasının 28 milyar avro yardımdan yararlanacağını vurguladı.

2007-2013'te yılda 20 milyar olmak üzere yaklaşık 140 milyar avro yardım yaptığını söyleyen Barroso, "2014-2020 dönemi için de aynı düzeyi korumayı amaçlıyoruz. 800 milyon avro önümüzdeki 3 yılda Afrika barışına destek için verilecek" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Jose Manuel Barroso Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title