Haberler

7. Karadenizliler Festivali Hareketli Başladı

Güncelleme:

Geleneksel "Karadenizliler Kültür ve Sanat Festivali"nin 7.si oldukça hareketli bir açılışla başladı.

Her sene Kültür Merkezi Festival Alanında düzenlenen, Geleneksel "Karadenizliler Kültür ve Sanat Festivali"nin 7.si oldukça hareketli bir açılışla başladı. Mehteran takımının yürekleri coşturan konseriyle başlangıcını yapan şenlik, gece Saat: 23.00 a kadar devam ederek, Mavi Karadeniz TV de canlı olarak yayınlandı. 10 gün sürecek olan Karadenizliler Festivali, İlçe dışındaki yöre halkını da Kağıthane'ye yığacağı gibi, gelemeyenleri de TV ekranlarına kilitleyecek.

01 Haziran 2012 Cuma günü, Belediye Kültür Merkezi Bahçesinde Saat: 20.30 da başlayan festivali, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ile birlikte geç vakitlere kadar izledi. Davetli misafirlerin oldukça çok olduğu Protokolde AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Gökkuş, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, BBP İlçe Başkanı Adem Mamaç, İlçe Spor Müdürü Servet Akgün, Kağıthane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu, Kağıthane Sivil Toplum Platformu Başkanı Musa Can, Belediye BaşkanYardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasiler, Muhtarlar, Birim Müdürleri, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri de yer aldılar.

İstanbul Karadenizliler Dernek Başkanı Ahmet Balcı, Yönetim Kurulu Üyelerini sahneye alarak, festival alanını dolduran hemşehrilerine teker teker tanıttı. Her yıl bu şenliğin düzenlenmesinde katkı ve desteklerini esirgemeyen Kağıthane Belediyesine övgüler yağdıran Ahmet Balcı, tüm Karadenizliler adına Başkan Fazlı Kılıç'a teşekkür etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, bu güzel gecede birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, destek ve katkılarını esirgemeyen Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a teşekkür etti.

Gecenin geç vakitlerine kadar süren eğlencede, yöre sanatçıları Ağasarlı Zehra ve Hayri Yaşar Karagülle'nin kemençe eşliğinde söylemiş olduğu hareketli türkülerle coşan vatandaşlar bol bol horon tepti.

Yöreye mahsus ürünlerin sergilendiği stantlarda tanıtımın yanında uygun fiatlarla satışlar da yapılıyor. Örf, adet ve gelenekleri yansıtan doğal ve otantik ürünlerin rağbet gördüğü stantların yanında Esnaf Odaları Stantı gibi tanıtım amaçlı olanlar da dikkatlerden kaçmıyor.

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 7 yıldır bu şölenin yapılmasına destek verdiklerini söyledi. Karadenizlilerin Kağıthane'de önemli bir çoğunluğu temsil ettiğini, aynı zamanda bu tür festivallerin birlik ve beraberlik oluşturarak Ülke bütünlüğünü sağladığına vurgu yapan Fazlı Kılıç, emeği geçenlere teşekkür ederek, şenliğin hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fazlı Kılıç Kağıthane İstanbul Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title