Haberler

    29 Türk STK'sı ve derneği HTDİP çatısı altında birleşti

    YENİ kurulan Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu'nun (HTDİP) sözcüsü Almanya Türk Toplumu Eş Genel Başkanı Atila Karabörklü oldu.

    YENİ kurulan Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu'nun (HTDİP) sözcüsü Almanya Türk Toplumu Eş Genel Başkanı Atila Karabörklü oldu. Amacının Hessen Eyaletinde yerleşik Türk toplumunun çıkarlarını korumak ve sivil toplum kuruluşlarının koordinasyon, dayanışma ve iş birliği içinde hareket etmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan HTDİP, ırkçılık, İslamofobi, antisemitizm ve grup ve düşünce odaklı nefret suçları başta olmak üzere her türlü ayrımcılığa karşı mücadelenin çalışma alanları arasında yer alacağını duyurdu. HTDİP ilke ve kuruluş amacını onaylayan her derneğin yeni inisiyatife katılabileceği kaydedildi. HTDİP basın açıklamasında yer verilen ifadelerden bazıları:

    HESSEN TÜRK DERNEKLERİ İNİSİYATİF PLATFORMU

    Türk toplumu olarak farklı toplum kesimleri ile beraber yaşam merkezimiz olan Almanya'da siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik katılımımızı daha üst noktalara çıkarmak, her türlü ayrımcılığa karşı ortak tutum geliştirmek ve Alman toplumu ile beraberce barışa ve dayanışmaya dönük bir gelecek inşa etmek için daha fazla çaba sarf etmemiz gerekmektedir. Bu temel amaçlar için Hessen Eyaletinde faaliyet gösteren 29 Türk sivil toplum kuruluşu Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu-HTDİP çatısı altında bir ilke imza atarak bir araya gelmiş ve ortak çalışma kararı almıştır.

    4 ANA ALANDA SOMUT ÇALIŞMA

    Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu şu dört ana alanda somut olarak çalışma kararı almış ve bu alanlarda çalışmalarını ba?latmıştır: 1. Siyasi ve Güvenlik, 2. Kültür ve Eğitim, 3. Sosyal, 4. Ekonomi ve Ticaret. Bu çalışma alanları için birer çalı?ma grubu oluşturulmuş, her çalışma grubu kendi içerisinden birer koordinatör seçmiştir. Seçilen çalışma grubu koordinatörleri şu isimlerden oluşmaktadır: Melih İyigün-Siyasi ve Güvenlik, Yelda Acar-Gösteri?li - Ekonomi ve Ticaret, İbrahim Gülsever - Eğitim ve Kültür ve Dr. Hüseyin Kurt - Sosyal.

    HTDİP İLKELERİNİ BENİMSEYEN HEREKESE KAPI AÇIK

    HTDİP'nin sözcülüğünü Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü, raportörlüğünü ise Frankfurt Türk Cami Dernekleri Çalı?ma Birliği Koordinatörü Dr. Hüseyin Kurt üstlenmiştir. Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu'nun kapısı, kurucu üye derneklerin kararlaştırdığı temel ilkeleri benimseyip onaylayan, bu ilkeler ve amaçlar doğrultusunda belirlenen alanlarda çalışma yapmak isteyen Hessen Eyaletindeki tüm demokratik dernek ve kuruluşlara açıktır.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya Hessen Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title