Haberler

2024 Taklamakan Rallisi Xinjiang'da Başladı

Güncelleme:

2024 Taklamakan Rallisi, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar kentinde başladı. Ralli, 4.300 kilometreden fazla bir mesafeyi kapsayacak ve çöl etaplarından oluşacak. Otomobil ve motosiklet kategorilerinde yarışacak olan pilotlar arasında geçen yılın şampiyonları da yer alıyor.

ÇEKİM TARİHİ: 20 Mayıs 2024

KONUM: Urumqi, Çin

1. 2024 Taklamakan Rallisi'nden çeşitli görüntüler

2024 Taklamakan Rallisi Pazartesi günü Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar kentinde başladı.

Bu yılki ralli 4.300 kilometreden fazla bir mesafeyi kapsıyor. 10 özel etap içeren ve güzergahında Kaşgar, Hotan ve Aksu gibi bölgeler bulunan rallinin yarısından fazlası çöl etaplarından oluşuyor. Yaz aylarında Taklamakan Çölü'nün kavurucu sıcaklıkları hem yarışçıların hem de araçların sınırlarını zorlayacak.

Otomobil kategorisinde yarışan 90 araç pilotu arasında, geçen yıl mekanik bir arıza nedeniyle şampiyonluk şansını erken kaybeden Han Wei de yer alıyor. Han, son şampiyon Zi Yungang, Zhang Guoyu ve Liu Yangui ile karşı karşıya gelecek.

Motosiklet kategorisinde ise, geçen yılki ilk rallisini dördüncü sırada tamamlayan 26 yaşındaki Fransız sürücü Neels Theric, bu yılın başlarında düzenlenen Dakar Rallisi'ndeki deneyiminin ardından en iyi şampiyon adaylarından biri olarak görülüyor.

İlk kez 2005 yılında düzenlenen Taklamakan Rallisi son yirmi yılda hızla gelişti. Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) 2024 spor takvimine dahil edilen ralliye katılım için küresel otomotiv üreticileri ve kulüplerinin federasyonun web sitesi üzerinden kayıt olmalarına olanak sağlandı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Çin'in Urumqi kentinden bildiriyor.

(XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Motosiklet Uygur Çöl Motosiklet Otomobil Spor Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title