Haberler

1956 Yılının Galatasaray Lisesi Mezunları Madalya ve Beratlarını Aldı

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Düzenlenen Bir Törenle 1956 Yılı Mezunlarına Madalya ve Berat Verildi. Galatasaray Lisesi'nin 525, Galatasaray Eğitim Vakfı'nın İse 25. Yıldönümü Nedeniyle Düzenlenen Törene Bürokratlar, Mülki Erkan, Galatasaray Eğitim Vakfı Yöneticileri ve 1956 Yılı Mezunları ile Aileleri Katıldı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlenen bir törenle 1956 yılı mezunlarına madalya ve berat verildi. Galatasaray Lisesi'nin 525, Galatasaray Eğitim Vakfı'nın ise 25. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene bürokratlar, mülki erkan, Galatasaray Eğitim Vakfı yöneticileri ve 1956 yılı mezunları ile aileleri katıldı.

1956 yılı mezunları arasında bulunan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç da dönem arkadaşları ile birlikte madalya ve beratını aldı.

Şehit olan ve vefat eden tüm Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başlayan programda konuşan Galatasaraylılar Derneği Başkanı Reha Bilge, derneğin Türk Ekonomi Bankası ile birlikte Türkiye'nin finans tarihinde bir ilke imza atarak ilk defa yatırım fonu kurduğunu söyledi. Bilge, "Galatasaraylılar az çok, bir köşede kalan veya yatırım yaptıkları birikimlerinden bu fonu aldıklarında, hem para kazanacaklar, hem de Galatasaray camiasına yardım etmiş olacaklar" dedi. Fondan elde edilecek gelirin yüzde 25'inin eğitimin daha ileriye götürülmesi için okulun ve öğrencilerin eğitimine tahsis edileceğini, yüzde 15'inin hiçbir şarta bağlı olmaksızın Galatasaray Eğitim Vakfı'na bağışlanacağını ve bunun da yine eğitim kurumları için kullanılacağını bildiren Bilge, gelirin yüzde 10'unun da Galatasaray'ın diğer kurum ve kuruluşlarına ayrılacağını belirtti.Reha Bilge, başarının sonunun olmadığını, mevcut başarıların kendilerini gururlandırdığını, ancak daha büyük başarıların hedefleri olması gerektiğini belirterek, "İleriye yönelik yeni ve rasyonel projelere imza atmak zorundayız" şeklinde konuştu.

FRANSA'NIN GİDEREK TÜRKİYE'NİN KARŞISINDA YER ALMASI

Fransa'nın giderek her konuda Türkiye'nin karşısında yer almasından da büyük üzüntü duyduklarını belirten Reha Bilge, "Bunlar arasında bizi en çok üzen, Ermeni iddiaları konusunda Fransa'nın Türk halkını ve Türkiye'yi rencide edici bir tutum içine girmesidir. Galatasaraylılar Derneği olarak bu konuda bazı girişimlerde bulunduk. Önde gelen Fransız politikacılarına fikirlerimizi ifade ettik. Umarız, muhataplarımız bu dostane ve derin tepkimizi

iyi anlamışlardır" dedi.

Törende bir konuşma yapan Galatasaray Lisesi Müdürü Gün Kut ise, 2 Aralık tarihinin, Atatürk'ün 1930 yılında liseyi ziyaret edişinin de 76. yıl dönümü olması nedeniyle kendileri için

anlamlı bir gün olduğunu dile getirdi. Kut, 1956 yılı mezunlarının Galatasaray'a en çok destek veren mezunlar olduğunu söyleyerek, bu yıl mezunlarının başlattıkları "Galatasera Projesi" hakkında da bilgi verdi. Gün Kut, seranın yeni baştan restore edilerek okula yaraşır bir kafeteryaya dönüşmesini amaçlayan bu projenin en kısa sürede tamamlanacağının haberini verdi.

Öğrencilerinin başarılarına da dikkati çeken ve geçen yıl ÖSS sınavında 7 ayrı puan türünde birinci olanların dördünün Galatasaray Lisesi öğrencisi olduğunu belirten Kut, OKS ile okula alacakları 100 kişinin ilk bin arasından seçildiğini söyledi.

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Köksal Bayraktar da, Galatasaray'da 400'ü ilköğretim, 652'si lise, 1.812'si lisans, 680'i yüksek lisans, 84'ü de doktora düzeyinde olmak üzere toplam 3.628 öğrenci bulunduğunu bildirdi. Bayraktar, Galatasaray öğretim kurumlarının sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli kurumları arasında yer aldığını, 7-30 yaş arasında eğitim veren dünyadaki ender kuruluşlardan biri olduklarını ifade ederek Galatasaray Üniversitesi'nin de 15 yıl içinde Türkiye'de en çok tercih edilen ve ileri derecede eğitim veren kurum haline geldiğini, öğrencilerini de ilk 5000 arasına girenlerin oluşturduğunu anlattı. Bayraktar ayrıca, vakfın 3 milyon 156 bin YTL olan bütçesinden 250 öğrenciye burs verildiğini ve bunun da bedelinin 462 bin YTL olduğunu da belirtti.

Törende 50. mezuniyet yılını dolduranlara madalya ve beratları, Okul Müdürü Gün Kut tarafından verildi. Galatasaray Lisesi 12 Edebiyat B sınıfından mezun olan Galatasaray

Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ile Galatasaray Üniversitesi eski Rektörü Yıldızhan Yayla da madalya ve beratlarını aldı.

İnan Kıraç, madalyasını aldıktan sonra kendisini izlemek üzere doktoru ve hemşiresi eşliğinde salona gelen eşi Suna Kıraç'ın yanına giderek elini öptü.

Mezunlar madalya töreni sonrası geleneksel Galatasaray Pilavı yediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title