Haberler

100 Semazenli Şeb-i Arus İzmitliler'i Büyüledi

Mevlana’nın ölümünün 743’üncü yıl dönümünde Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus programı 100 semazen ve 100 sazendenin katılımıyla İzmit’te düzenlendi.

Mevlana'nın ölümünün 743'üncü yıl dönümünde Türkiye'nin en büyük Şeb-i Arus programı 100 semazen ve 100 sazendenin katılımıyla İzmit'te düzenlendi.

İzmit Belediyesi ve Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilciliği işbirliği ile gerçekleşen Şeb-i Arus etkinliği Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapıldı. 100 semazen ve 100 sazende ile gerçekleşen etkinliğe katılan 6 bin kişi salonu tıklım tıklım doldurdu.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe İzmit Müftüsü Musa Bilgiç, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Semih Barış, Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgüt temsilcileriyle binlerce vatandaş katıldı. İzmit Belediyesi Mehteran Bölüğünün gösterileriyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın, 743 yıl geçmesine rağmen böyle bir kalabalıkla aşkın piri, hoşgörünün piri, Mevlana'yı böyle bir programla anmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek İzmit Belediyesi'ne işbirliği ve desteği için teşekkür etti.

Gecede konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise zor dönemden geçen Müslüman coğrafyası için gecede birlik mesajları verdiklerini belirterek, "Bu akşam vuslatın 743. yıldönümünde büyük bir heyecan içerisindeyiz. Halkımız binlerce kişiyle katılarak her yıl olduğu gibi büyük bir ilgi gösterdi. Biz buradan çok iddialı bir şeyi söyledik, söylemeye de devam ediyoruz. Türkiye'nin Konya da dahil katılım açısından 100 semazen ve 100 sazende ile birlikte en büyük Şeb-i Arus'unu burada yapıyoruz. Güzel bir sevgi, birlik ve beraberlik şöleni gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

Müslüman coğrafyasında devam eden zulümlere de tepki gösteren Başkan Doğan, "Hele tarihimizin en zor dönemlerinden birini geçirmeye çalıştığımız şu dönemlerde, böyle gecelere çok ihtiyacımız var. Bilindiği gibi şu an dünyada birçok Müslüman kardeşimiz ki en yakınımızda Halep'te soğukta, karda kışta büyük bir zulüm görmektedir. Canlarını kaybetmektedir çoluk, çocuk, kadın, ihtiyar. ve dünyadaki zalimler yine zalimliğini, zulmünü göstermektedirler. İnsanlıktan çıkmış bir şekilde Müslümanları yok etmektedir. Ama yüzyıllardır Türk milletinin hamurunda olan o inanç değerleri işte Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, yunus Emre gibi değerlerin hamurumuza kattığı o insani değerlerle bizler, birlik beraberlik içerisinde her tür koşulda sadece Türkiye'deki insanımıza değil bütün gönül coğrafyamızdaki tüm Müslüman ve Müslüman olmayanlara kol kanat geröeye devam ediyoruz. Müslüman alemine kast edenlere buradan bir güç, bir olma, iri olma, diri olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Doğan'ın ardından gece Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ'ın Hz. Mevlana'nın yaşamından kesitler içeren sohbetiyle devam etti. Sohbetin ardından ise 100 sazende eşliğinde sahne alan 100 semazen yaptıkları gösteriyle izleyenleri adeta büyüledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Türkiye Mevlana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title