Haberler

10 Bin Kişi İle Fener Alayı

Esenler Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı kutlamaları kapsamında 10 bin kişinin katılımı ile bir fener alayı düzenliyor.


Esenler Belediyesi, Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl dönümünü, sempozyumdan konferansa, geziden sergiye, tiyatrodan film gösterimi ve yarışmalara kadar çok farklı etkinliklerle kutlamaya başladı. Kutlamalar kapsamında, 10 bin kişinin katılacağı bir fener alayı da organize edildi. Çanakkale Zaferi'ni Esenlerlilere anlatmak üzere özel olarak eğitilen, bütün okulların her şubesinden seçilen bir öğrenciden oluşan ve Esenler'in 15'lileri olarak adlandırılan 1.800 Çanakkale Gönüllüsünün de katılacağı fener alayı, İBB Bando Takımı eşliğinde Dörtyol Meydanı'na yürüyecek. İBB Mehter Takımı'nın konseri ile devam edecek kutlamada, meydana kurulacak çadırlarda kılınacak toplu şükür namazının ardından Kur'an-ı Kerim okunup dua edilecek. Kutlama, binlerce dilek fenerinin havaya uçurulmasıyla sona erecek.

18 Mart Çarşamba günü saat 20.00'da Davutpaşa Caddesi Yıldız Teknik Üniversitesi girişinden Dörtyol Meydanı'na kadar gerçekleştirilecek fener alayına, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu başta olmak üzere tüm ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Zaferi Dörtyol Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title