Haberler

1. Ordu'da Devir Teslim

Org. Ergin Saygun, 1.ordu Komutanlığı'nı Org. İsmail Koçman'dan Devraldı.

Org. Ergin Saygun, 1.Ordu Komutanlığı'nı Org. İsmail Koçman'dan devraldı.

DEVİR TESLİM TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

1.Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Selimiye Kışlasında düzenlenen bir törenle görevini Orgeneral Ergin Saygun'a devretti. Düzenlenen törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, askeri ve mülki erkan katıldı.

İstiklal marşının okunması ile başlayan törende ilk olarak Orgeneral Koçman'ın emeklilik ve Orgeneral Saygun'un atama kararnameleri okundu ve her iki komutanın özgeçmişleri okundu.

Törende ilk konuşmayı yaş haddinden emekliye sevk edilen 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman yaptı.Koçman 165 yıllık mazisi şan ve şerefle dolu 1'nci Ordu Komutanlığı gibi kutsal emaneti bir teslim etmenin mutluluğunu ve 1'nci orduya komuta etmenin gururunu yaşadığını ifade ederek,"1 yıl önce ordu komutanlığı görevini devralırken 1'nci Ordu'nun Atatürk'ün düşünce sistemini özümsemiş ve ondan asla taviz vermeyen,laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sarsılmaz bir inanç ve azimle bağlı, ulusumuza ve silahlı kuvvetlerimize sadakatle hizmet veren, her zaman muharebeye hazır, mutlaka kazanmaya azimli personelin oluşturacağı birliklerle ülke güvenliğinin sağlanmasında her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edecek caydırıcı yapısını muhafaza etmeye ve geliştirmeye devam edeceğini ifade etmiştim. Görevimi devrederken 1'nci Ordu'nun tüm unsurlarıyla teslim aldığı hizmet bayrağını belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda daha yükseğe taşımak hedefine ulaştığını ifade etmekten kıvanç duymaktayım. Ayrıca barışta bir ordunun en önemli görevlerinden olan eğitim ile caydırıcılığın esaslarını oluşturan teşkilatlanma, birlik bütünlüğü sağlama ve etkinleşerek küçülme yolunda büyük mesafe kaydettik" dedi.

1'nci Ordu Komutanlığı'nın mesleki ve deneyimi ile üstün nitelik ve yeteneklerini yakından bildiği Orgeneral Ergin Saygun'un sevk ve idaresinde çok daha ileri seviyeye ulaşacağını belirten Koçman,"Devir teslim töreninden sonra askerlik hayatına veda ediyorum. Çocuk yaşta giydiğim ve yarım asırdan fazladır taşıdığım üniformamı çıkarıyorum. Şu anda hüzün gurur ve mutluluğu aynı anda yaşıyorum. Hüzünlüyüm kimliğimin ve tenimin bir parçası olan, 14 yaşından beri giydiğim üniformamı çıkaracağım. Gururluyum, Atatürk'ün giydiği Türk ordusu üniformasını 51 yıl taşıma şerefine nail oldum. Mutluyum, devletime yüce Türk ordusuna yarım yüzyıla yakın subay ve general olarak hizmet etme şerefine nail oldum. Tüm bunlar insan hayatında sahip olunabilecek en büyük değer, aile fertlerine bırakabileceğim miras ve onurdur. TSK'ya sadakatle hizmet ettiğime inanıyorum" diye konuştu.

Törende daha sonra konuşan Orgeneral Ergin Saygun ise, 1'nci Ordu Komutanlığı'nın 73'ncü Ordu Komutanı olarak atanmanın heyecanı ve gururu içerisinde olduğunu belirterek,"İlk rütbem olan teğmenlikte görev yaptığım 1'nci Ordu Komutanlığı'na son rütbem olan Orgenerallikte 41yıl sonra komutan olarak dönmenin mutluluğu ve ilk günlerin heyecanı ile doluyum. Tıpkı 30 yıl önce ilk karargah görevini yaptığım Genelkurmay Başkanlığı'ndan, son karargah görevimi de tamamlayarak bu göreve geldiğim gibi. 1'nci Ordu karargahına ev sahipliği yapan Selimiye kışlası, yılların tahribatına haşmet ve ihtişamından hiçbir şey kaybetmeden karşı koyabilmiş ve 1'nci Ordu ile bütünleşmiş olarak İstanbul'un mağrur bir simgesi halinde dimdik ayakta durmaktadır. Selimiye kışlası Osmanlı'dan günümüze toplumumuzun geçirdiği bütün modernleşme aşamalarına tanıklık etmiş bir yapıdır. Bunun ötesinde binanın kendisi kuruluşundan itibaren ordudaki yenilik hareketleri meyanında oluşturulan modern birliklerin yerleşim yeri ve değişim ve gelişimin sembolü olmuştur. Bu gelenek bugünde devam etmektedir. 1'nci Ordu Komutanlığı'nın bütün birim ve birlikleri modern donanım ve iyi yetişmiş personeli ile günümüz muharebe sahasının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek imkan ve kabiliyetlere ziyadesiyle sahiptir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra devir teslim töreni için Ordu Komutanlığı forsu gönderden indirildi. Daha sonra Orgeneral Koçman, birlik sembolünü Orgeneral Ergin Saygun'a taktı. Orgeneral Saygun ise emekli olan Koçman'a ordu komutanlık forsu ve hizmet anısını takdim etti. Daha sonra her iki komutan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devir teslim teklimi verdiler. Devir teslim töreninden sonra komutanlık forsu tekrar göndere çekildi. Daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri hizmet şildini Orgeneral Koçman'a verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title