Haberler

Gümrüklerde Arıza Giderildi

Hatay'ın Cilvegözü ve Kilis'in Öncüpınar Gümrük Kapılarında, 3 Gündür Yaşanan Bilgisayar Arızası, Bu Sabah Son Buldu.

HATAY'ın Cilvegözü ve Kilis'in Öncüpınar gümrük kapılarında, 3 gündür yaşanan bilgisayar arızası, bu sabah son buldu. Bilgisayar sistemlerinin açılmasıyla birlikte gümrüklerde oluşan kilometrelerce araç kuyruğunu eritmek için 24 saat esasına göre çalışma başlatıldı, öğle yemek tatilleri de iptal edildi.

Gümrük Müsteşarlığı'nın bilgisayar sisteminde pazartesi gününden itibaren yaşanan, önce bir gün süren, ardından yer yer kısa aralıklarla meydana gelen arıza, bu sabahtan itibaren giderildi. Arızanın giderilmesiyle birlikte gümrük kapılarında hareketlilik başladı. 24 saat esasına göre aralıksız çalışma getirilen kapılarda, çalışanların öğle yemeği tatilleri de iptal edildi. Günde ortalama 5 bin yolcunun giriş-çıkış yaptığı, yine günde ortalama 500 TIR'ın giriş-çıkış işleminin yapıldığı Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda hummalı bir çalışma başlatıldı. Öncüpınar'da da benzer hareketlilik gözlendi. Bu sabah sistemdeki arızanın giderildiği haberi, günlerdir sınır kapılarında bekleyenler tarafından sevinçle karşılandı.

Gümrük Yetkilileri, vatandaşların veya Türkiye?ye gelen turistlerin işlemlerinin seri halde yapılması ve beklememeleri için tüm personelin yoğun çalışma temposu içinde çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title