Haberler

Gül: Çankaya'yı Halka Açacağız

Sorgun'da Halka Hitap Eden Dışişleri Bakanı Gül, Çankaya'yı Halka Açacaklarını Belirtti.

Sorgun'da halka hitap eden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Çankaya'yı halka açacaklarını belirterek, "Cumhurbaşkanını halkın seçmesini istediğimizde muhalefet partileri kaçtı. CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne oluyor?" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından Sorgun ilçesinde düzenlenen mitinge ve Sorgun İlyas Arslan Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nun açılış törenine katıldı. Belediye meydanında düzenlenen mitingde halka hitap eden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, MHP'ye yüklendi. "Cumhurbaşkanını halk seçsin" denildiğinde muhalefet partilerinin halktan kaçtığını öne süren Gül, "CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne oluyor?" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dört bir yanında düzenledikleri mitinglerde meydanların hınca hınç dolduğunu ifade eden Dışişleri Bakın Gül, konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da değindi. Gül, "Çankaya halka açık, halk ile bütünlük içerisinde olacak. Çankaya'yı belirli çevrelerin davet edildiği yer olmaktan çıkarıp halka açacağız. Herkese açacağız. Çankaya belirli çevrelerin girdiği yer olmaktan çıkacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanını milletin seçmesini istediklerini ve "Millete gidelim" dediklerini vurgulayan Gül, "Anayasa değişikliği yaptık ama isminde halk sözcüğünü barındıran CHP, cumhurbaşkanını milletin seçmesini rejim tehlikesi olarak gördü. İptal için bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. Mahkeme ne diyecek, onu göreceğiz. Tüm Türkiye bunun farkında, yapılan hizmetlerin de farkında. Türk halkı bunların cevabını sandıkta verecek. Burada ilk kez söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı konusunda CHP'yi anlıyorum da MHP'ye ne

oluyor? Size oy verenler ne diyorlar? Size oy veren, size gönül veren insanlar ne diyor, onların dediğini yapın. Milli iradeden sapmayın. Milli iradenin dediğini yapın. Hiç korkmayın. Bu yapılanlar, bu oyunlar hiç kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Hepsinin hesabı sorulacaktır. 22 Temmuz'da gereken cevap verilecektir" ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümeti olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları icraatları sıralayan Bakan Gül,Türkiye'deki huzur ortamını, birliği, kardeşliği koruyacak tek partinin AK Parti olduğunu ifade ederek, "Türkiye, 4.5 yıl önce böyle miydi? Türkiye'nin DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde neler kaybettiğine bakılması gerekir. 4.5 yıl önce Türkiye'de en çok gündeme gelen konu neydi? Zam, zam, zam. Bunun neticesinde enflasyon vardı, hayat pahalılığı vardı, fiyatlar her gün değişirdi. Enflasyondan

"canavar" diye bahsedilirdi. Bugün ise enflasyon düşmüştür. En son rakamlar da dün açıklandı" diye konuştu.

Kuraklıktan etkilenen çiftçilerin borçlarının ertelenip tohumluk yardımı yapılacağına değinen Gül,"Yozgat'a geçtiğimiz günlerde dolu düştü ve çok sayıda çiftçimiz zarar gördü. Bu çiftçilerimizin zarar tespit çalışmalarını istedik. Onlara da gereken yardımı yapacağız" açıklamasını yaptı.

Bu arada Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanı Gül" sloganlarına, "Hayırlısı" yanıtını verdi.

(ÖE-MÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title