Haberler

Gp Kars 1. Sıra Milletvekili Adayı Sabri Güner Adaylıktan Çekildi

Genç Parti'nin (Gp) Kars'tan 1. Sıra Milletvekili Adayı Olan Sabri Güner, "Aday Olduğum Partinin Ülke Genelindeki Potansiyeli Parlamentoya Girmeme İmkan Verecek Seviyeye Ulaşamayacak" Diyerek Adaylıktan Çekildiğini Açıkladı.

Genç Parti'nin (GP) Kars'tan 1. sıra milletvekili adayı olan Sabri Güner, "Aday olduğum partinin ülke genelindeki potansiyeli parlamentoya girmeme imkan verecek seviyeye ulaşamayacak" diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kars'tan 19 ve 20. dönem milletvekili olarak Ankara'ya giden, bu sene de GP'den 1. sıra milletvekili adayı olan Mehmet Sabri Güner, yaptığı yazılı açıklama ile adaylıktan istifa ettiğini duyurdu. "Siyaset adına dostluk değil, dostluk adına siyaset yaptım" diyen Güner, istifa gerekçesini ise şöyle açıkladı:

"Bugüne kadar kendisine verilen desteğe layık olmaya çalışmış ve bunda da Allah'ın izniyle muvaffak olmuş bir siyasetçi olarak, sizleri hep şan ve şerefle temsil etme gayreti ve başınızı önünüze eğecek hiç bir davranış içinde olmamanın huzuru ve sizlere imkanlar ölçüsünde hizmet etmiş olmanın gururunu taşıyorum. Çünkü ben; siyaset adına dostluk değil, dostluk adına siyaset yaptım. Şunu çok iyi bilmenizi istiyorum ki bu kardeşiniz, sizlere dost olmaktan daha büyük bir mevki ve makam peşinde değildir,

daha büyük bir mevki, makam da tanımamaktadır. Bildiğiniz gibi 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri'nde Genç Parti'den 1. sıra adayı oldum. Bu kararı almadan önce bekledim ki; Kağızman'dan iktidara talip bir partiden liste başında bir aday olsun. Bunu göremeyince son gün bu kararı verdim. Bu kararı alırken amacım; yeniden parlamentoya girerek Kağızman'ı yeniden hizmetle buluşturmaktı. Çünkü Kağızman'ın milletvekiline ihtiyacı vardı ve milletvekilliğini hak ediyordu. Ama zaman içerisinde gördüm ki, aday

olduğum partinin ülke genelindeki potansiyeli parlamentoya girmeme imkan verecek seviyeye ulaşamayacak ve bu da benim gibi koşulsuz bir şekilde kendisini destekleyen hemşehrilerine karşı sorumluluk hisseden bir siyasetçi için dostlarını yeni bir hayal kırıklığına sürükleme ihtimali gibi tahammülü imkansız bir durum olacaktır. Ayrıca, yapılacak bu seçimin de çok uzun ömürlü sonuçlar doğurmayacağına ilişkin gün geçtikçe artan bir kanaat oluşmuştur. Bütün bunları göz önüne alarak, siz değerli hemşehrilerimi

hayal kırıklığına uğratmamak ve emeklerinizi boşa harcatmamak adına 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri'nde Genç Parti adaylığımdan çekiliyorum."

(BA-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title