Haberler

Göz Lifi Onarımıyla Görme Yetisi Artırıldı

Gümüşhane Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan operasyonla görme yetisinde azalma yaşayan hasta tümüyle iyileşti.

Gümüşhane Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan operasyonla görme yetisinde azalma yaşayan hasta tümüyle iyileşti.

Şiran'da yaşayan 75 yaşındaki Hamdi Tosun, katarakta bağlı gözünde görme kaybı şikayetiyle Gümüşhane Devlet Hastanesine başvurdu.

Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Kemal Bayrakçeken, yaptığı kontrollerle hastanın göz lensini göze bağlayan liflerde kopukluk olduğunu tespit etti.

Yaşlı adamın göz lifleri Ankara'dan getirilen özel dikişler yardımıyla onarılarak görme kapasitesi yüzde 30'dan yüzde 100'e çıkarıldı.

Bayrakçeken, yaptığı açıklamada, mümkün olduğunca az hastayı sevk etmeye ve birçok sorunu hastane bünyesinde çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Gümüşhane Devlet Hastanesinin ikinci basamak hastane olmasına rağmen göz cerrahisinde olarak kapak cerrahisi, kapak tümörleri, kapağın içe ve dışa dönmesi, katarak cerrahisi ameliyatlarını yapabildiklerini dile getiren Bayrakçeken, katarak şikayetiyle hastaneye başvuran Hamdi Tosun'a uygulanan tedaviyle ilgili şu bilgileri aktardı:

"Kontrollerinde göz lensini göze bağlayan liflerde kopukluk olduğunu tespit ettik. Bu nedenle ilk seansta katarakını aldık. İkinci seansta ise özellikli bir lens ve onu göze bağladığımız özel dikişler kullandık. Bu özel dikişleri hastane başhekimimiz Arif Atay'ın yardımıyla Ankara'dan tedarik ettik. Başarılı bir işlemle göz liftlerini yerleştirdik. Hamdi Amcamız ilk geldiğinde görme yetisi yüzde 30'lardaydı. Gümüşhane'de ilk defa yapılan bu operasyonla Hamdi beyi görme yetisini yüzde 100'e çıkardık."

"Güçlü ve sağlam bir kadromuz var"

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Atay da hastane olarak hastaların sorunlarına en üst düzeyde ve en yeni tekniklerle çözüm bulmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Devlet hastanesinde üç göz doktorunun hizmet verdiği belirten Atay, şunları söyledi:

"Güçlü ve sağlam bir kadromuz var. Hekimlerimiz alanında referans gösterilen üniversitelerden mezun olmuş başarılı arkadaşlarımız. İl merkezi ve ilçelerimizden bir çok hastamıza hizmet veriyoruz. İkinci basamak bir devlet hastanesinde yapılabilecek her türlü operasyonu ve tedaviyi burada hastalarımıza uygulayabilecek donanım ve birikime sahibiz. Göz kliniğimiz bu anlamda yeterli ve donanımlı hekimlerle hizmet veriyor. Gümüşhane halkı çevre illere gitmeden önce mutlaka bize başvuruda bulunsunlar. Hastalarımızın büyük bir kısmını başarıyla burada tedavi ediyoruz. Yetersiz kaldığımız noktalarda ise sevk işlemi gerçekleştiriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Şiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title