Haberler

Gol Yağmurundan Galip Çıkan Beşiktaş Oldu

Spor Toto Süper Lig'in 12.haftasında Beşiktaş, Antalyaspor'u deplasmanda 5-3 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor'u deplasmanda 5-3 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, oyuncularını tebrik etti. Özdilek, "Oyuncularım müthiş bir mücadele örneği gösterdiler. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz.

Tarihimizdeki önemli maçlardan birisiydi. Beraberlik bile bizi lider yapacaktı. Onun üzüntüsü var. Açıkçası yediğimiz 5 gol çok basitti. Rakip 7 kere gelip 5 gol buldu. Biz 8 pozisyonumuzun 3'ünü gole çevirebildik. Rakibi hiç yakalayamadık. 4-3'ten sonra son 12 dakikada çok pozisyon ürettik. Maçı lehimize çevirebilirdik. Çok ürettik ama topu içeri atamadık. 5. golü saymıyorum, risk aldık. Ürettik ama 4. golü bulamadık. Bir maç kaybettik. Kaybettiğimiz takım Beşiktaş. Yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"Erken gol oyun anlayışınızı nasıl etkiledi?" sorusuna Özdilek, "Almeida'nın ikinci golü ofsayttı. Yine izledim çok net ofsayttı. Buda oyunun gidişatını değiştirdi. Devreye mağlup girdik. Beşiktaş'la oynuyorsunuz kolay değil. Maçın kırılma noktası ikinci golü yememizdi. Yani ofsayt golü. İlk yarı soyunma odasına berabere girsek ikinci yarı farklı olurdu. Coşkumuz vardı ama beraberliği yakalamadık" diye cevap verdi.

"Oyun anlamında Antalyaspor'u nerede görüyorsunuz?" sorusu üzerine Özdilek, şöyle konuştu:

"Takımım bulunduğu yeri hak ediyor. Bunu devam ettirmek istiyoruz."

Özdilek, yenilen gollerin defansa yüklenimin ise doğru olmadığını söyledi.

Kırmızı beyazlı futbolcu Ali Tandoğan ise zor bir maç olduğunu belirterek, "Kolay kazanacağımız maçı kaybettik. Takım halinde iyi mücadele ettik. 90 dakika boyunca gol arayan bir takım vardı. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kazanabilirdik. Ama olmadı. Bir maç kaybetmekle hiçbir şey kaybetmedik. Önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.

Kırmızı beyazlı futbolcu Uğur İnceman da Beşiktaş'ı tebrik ederek, "İyi mücadele ettiler. Bizim bugün ortaya koyduğumuz futboldan memnunum. Her şeyimiz ortaya koyduk. Sahada şanssızlılar yaşadık. İkinci golün ofsayt olması bizi üzdü. Bu futbol önümüzdeki haftalar için umut verici. Aynı disiplinle çalışmaya devam edeceğiz. Oyuna kontrollü başladık, ama erken gol ile bizde gol aramaya başladık. Önde oynamak istedik. Ama bugün neredeyse tamimiyle önde oynadık. Bu da Beşiktaş'a kontra atağa izin verdi. Maç bu noktaya gitti. ve Beşiktaş iyi değerlendirdi" ifadelerine yer verdi.

AYBABA: "GOL ATIYORUZ AMA ÇOKTA GOL YİYORUZ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, bugün iyi maçlardan birini oynadıklarını belirterek, "5 gol attık. Rakip berabere kalsa bile lider olacaktı. Bir takım şeylerden memnunuz. Gol atıyoruz ama çokta gol yiyoruz. Özellikle rakibin son 5 dakikada girdiği gol pozisyonları var. Oyuncularımı kutluyorum. Hepsi iki kişilik oynamaya çalışıyor. Yediğimiz basit gollerle ilgili ciddi bir çalışma dönemine girmemiz gerekiyor. Daha çok gol atan, fakat basit gol yiyen takım görüntüsünden uzaklaşmak istiyoruz. Oyuncularımı kutluyorum. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Aybaba, Mehmet Akgün'ü sakatlığından dolayı değiştirdiğini hatırlatarak, "Mehmet, oyundaki süre içinde başarılıydı sakatlandı ve değişime gittik. Toraman, o bölgenin oyuncusu değil. O nedenle oradan çok pozisyon verdik" dedi.

Aybaba, elindeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalıştığını söyledi.

"BİZ BİRBİRİMİZİ ANLAYAN BİR TAKIM OLDUK"

Almeida'nın performansını nasıl buluyorsunuz sorusuna Aybaba, "Kendisinin sezon başında sorunları vardı. Şimdi düzeldi. Bir şeyi başarabilmek için birbirinizi anlamalısınız. Biz birbirimizi anlayan bir takım olduk. Birbirimizi daha iyi anlamak, çok istekli ve arzulu olmak ve bir aile gibi olmak takımı güçlendiriyor. Bir şeyi başarmış değiliz. Önümüzde çok yol var" diye cevapladı.

Beşiktaş kaptanı İbrahim Toraman, 5 golle kazanmanın güzel olduğunu ifade ederek, "İzleyenler maçtan zevk aldı. Rahat kazanabileceğimiz maçı zora son bölümde soktuk. İyi yoldayız.

İyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Çok basit gol yiyoruz. Daha fazla ofansif oynayalım derken birazda tecrübesizlikle gol yiyoruz. He maçta çok gol atıp kazanamazsınız. Takımın geneli önemli. Bu durum sadece 4 kişiye bağlanmamalıdır" diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın genç oyuncusu Oğuzhan da, Antalya'ya 3 puan için geldiklerini kaydederek, "3 puanı aldığımız için mutluyuz. Performansın her geçen gün daha da yükseliyor. Şu an yüzde 80'lere ulaştım" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mehmet Özdilek Samet Aybaba Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title