Haberler

Gökçeada Bulgaristan ‘dan Gelen Gazetecilerle Doldu

Bu yıl Gökçeadada ikincisi yapılan etkinliğe birbirinden meşhur 21 gazeteci katıldı.

Mayıs ayının 13'ünde Gökçeada'ya Bulgaristan'dan çok sayıda ünlü gazeteci,televizyoncu ve dergi editörleri akın etti.Gökçeada programına Bulgaristan'ın seçkin 21 gazeteci katıldı.Etkinliğİ Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay ile Bulgaristan'da inşaat yatırımları olan Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı birlikte organize ettiler.Son iki yıldır Gökçeada'ya sürekli gelen gazeteciler Gökçeada'nın Bulgaristan'da yoğun tanıtım hizmetini veriyor.İkinci defa Gökçeada'ya gelen Bulgar gazeteci heyeti yaklaşık 21 kişiden oluştu.Heyet Gökçeada'da turistik ve özel ziyaretler yaptı.Tarihi ve turistik yerleri gezdi. 1989 yılında Bulgaristandan Gökçeada'ya iskan edilen Şirinköyde de ropörtajlar yaptılar. Adalı turizmciler ve yöneticilerle bir araya geldiler.Gökçeada'nın güzelliklerini daha sonra Bulgaristanda tanıtmaya başladılar.Daha şimdiden 7 televizyon ve gazetede Gökçeada haberleri çıktı..Bulgar gazeteci heyeti 3 gün Gökçeada'da kaldı.Daha sonra Bulgar gazeteci heyeti ülkelerine döndü.Etkinlik içerisinde yer alan programa göre Gökçeada Yerel Turizm İşletme ve Firmalarıyla genel bir toplantı yapıldı. Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay misafirlerini en iyi bir şekilde ağırladıklarını söyleyerek 'Bulgaristan'dan Gökçeada'ya gelen turist sayısı katlanarak artıyor.Üstelik Deliorman bölgesinin % 60 'ı Türk ve buradaki Türk yerel yöneticilerle ve belediyeleri ile kardeşlik sözleşmelerimiz mevcut.Bu tip gezileri çok önemsiyoruz .'dedi. Bulgaristan'da inşaat yatırımları ve Deliorman Bölgesinde güçlü kardeşlik bağları olan Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı bu sene de böyle bir etkinliğe imza attı.Misafirlerin sınır kapısına kadar getirilmesini üstlenen ve gezi boyunca heyeti koordine eden Bülent Aylı yaptığı açıklamada 'Balkanların buram buram Türk kokan bu bölgesi Gökçeadamıza Kite Surf,Wind Surf ve Olta balıkçısı alanlarında ciddi turist gönderiyor.Bulgaristan'ın en büyük şehirlerinde olan Varna,Burgaz,Rusçuk ve Şumnu şehirleri Deliorman bölgesindedir.Bu bölgede fiili olarak inşaat işleri yapmamız,yerel Türk halkı,siyasi yapısıyla iç içe olmamızdan dolayı çevremiz ve dostluklarımız çok güçlüdür.Bu ziyaretler Gökçeada'ya yüzbinlerce lira değerinde tanıtım yapmaktadır.Hiç bir Gökçeada'lı turizmci bu çapta bir bütçe ile Bulgar TV ve Gazetelerine reklam veremez.Geçen sene TV'lerde ve Gazetelerde sayfalarca Gökçeada tanıtımları çıktı.Bu faaliyeti yapabilmemde en büyük destek ve güvencem Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalaydır.Kendileri son derece destek vermekte ve bizzat ilgilenmişlerdir.Gökçeada'ya gelen Bulgar turist sayısı yakında 100 bin kişiyi geçecektir.dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title