Haberler

Giresun'da "Dünü Unutma Yarına Hakkın Olsun"Konferansı

Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, "Ermenilerin '4 T' planı vardır, bunlar tanıma, tanıtma, toprak ve tazminat" dedi.

Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, "Ermenilerin '4 T' planı vardır, bunlar tanıma, tanıtma, toprak ve tazminat" dedi.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Konferans Salonu'nda, " Dünü Unutma Yarına Hakkın Olsun" konferansı düzenlendi.

Panele Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygün Attar'ın yanı sıra üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldılar.

Konferansta konuşan Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğunda döneminde "sadık millet" ünvanına sahip olduğunu, ancak araya nifak sokulunca gözlerinin döndüğünü ifade etti.

Babası Kazım Karabekir'in de çok küçük yaşta iken Ermenilerin yaptığı karışıklıklar karşısında 'bunlar bizim Ermeniler mi' diye şaşırdığını anlatan Karabekir, şunları söyledi:

" Ermenilerin '4 T' planı vardır, bunlar tanıma, tanıtma, toprak ve tazminattır. Yani 'Ermeni sorunu' tüm dünyada duyurulacak, sözde iddalar tüm dünyaca kabul edildikten sonra Türkiye'de tanıtılacak ve bundan sonra tazminat ve toprak talebinde bulunulacak. Maalesef biz kendi haklı davamızı savunamıyoruz. "

Karabekir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurtuluş Savaşı'ndan önce Kazım Karabekir ile Mustafa Kemal'in arasında geçen konuşma çok önemlidir. Mustafa Kemal Paşa, kulağından ufak bir ameliyat geçirmiş yatmaktadır. Kazım Karabekir yanına ziyarete gelir, 'paşam İstanbul'da kalarak hiç bir şey elde edemeyiz, kurtuluşun anahtarı doğudadır, doğuya gidelim, ben 15. Kolordu'nun başına Erzurum'a gidiyorum sizi kolordumla destekleyeceğim' der. Mustafa Kemal Paşa, 'iyi olur olmaz size mülaki olacağım" karşılığını verir. Sonra da 19 Mayıs günü Samsun'a çıkar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ilk adımı atar. "

Konuşmanın ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Can, Karabekir'e plaket ve çiçek verdi.

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title