Haberler

Tunceli Dağ Sarımsağını Koruma ve Tarlada Yetiştirme Projesi onaylandı

Güncelleme:

Tunceli Dağ Sarımsağını Koruma ve Tarlada Yetiştirme Projesi onaylandı -Tunceli sarımsağı artık tarla koşullarında üretilecek Tunceli Dağ Sarımsağı (Allium tuncelianum) Koruma ve Tarlada Yetiştirme Projesi onaylandı.

Tunceli Dağ Sarımsağını Koruma ve Tarlada Yetiştirme Projesi onaylandı

- Tunceli sarımsağı artık tarla koşullarında üretilecek

TUNCELİ - Tunceli Dağ Sarımsağı (Allium tuncelianum) Koruma ve Tarlada Yetiştirme Projesi onaylandı. Proje ile Tunceli Sarımsağının tarla koşullarında üretimi gerçekleştirilerek dar gelirli vatandaşlara istihdam olanağı sağlanacağı ve doğadan kontrolsüz olarak toplanmasının önüne geçileceği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, " Tunceli'ye ait endemik bir tür olan, yöre halkı tarafından Dağ Sarımsağı olarak bilinen, doğada kendiliğinden yetişen ve 2019 yılında Coğrafi İşaretli Ürünler listesine alınan Tunceli Sarımsağının (Allium tuncelianum) tarla koşullarında üretimi gerçekleştirilerek dar gelirli vatandaşlara alternatif istihdam olanağı sağlanacak. Tunceli Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı'na sunulan ve destek almaya hak kazanan "Dağ Sarımsağı Dar Gelirlinin İstihdam Kapısı Oluyor" projesi ile Ovacık İlçesi'nde hazine adına kayıtlı arazi üzerinde, Tunceli Sarımsağının üretim materyallerinin (tohum, dişcik, kıska) üretileceği bir Üretim Merkezi kurulacak" denildi.

Tunceli Sarımsağının tarla koşullarında üretimi gerçekleştirilerek dar gelirli vatandaşlara istihdam olanağı sağlanacağı belirtilen açıklamada, "Diğer taraftan ilin önemli bir değeri olan bu bitkinin doğadan kontrolsüz olarak toplanmasının önüne geçilecek. Üretim Merkezinde üretilecek olan üretim materyallerinin yüzde 65' i merkezin giderlerini ve çalışanların ücretlerini karşılamak amacıyla, bu ürünü kendi arazilerinde üretmek isteyen vatandaşlara satışa sunulacak. Geriye kalan yüzde 35' i ise proje iştirakçileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenecek toprak sahibi olup ekim yapamayan, yoksul, vakıflardan ayni ve nakdi sosyal yardım alan, geçimini doğadan sarımsak toplamak suretiyle sağlayan bireylerden kadınlara öncelik tanınarak bedelsiz dağıtılacak. Toplam bütçesi 1 milyon 114 bin 750 TL ve süresi 18 ay olan proje, TSO Kadın Girişimciler Kurulu ve Ovacık Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte yürütülecek" diye kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tunceli Ovacık Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title