Haberler

Pi Sayısının 3 Bin 141 Basamağını Ezberleyerek, Rekor Kırdı

Pi sayısının 3 bin 141 basamağını ezberleyerek, rekor kırdı Pi sayısına 3 bin 141 basamaklık rekor Okulun Matematik öğretmeni Hikmet Baki: "Mehmet Emir 150'yi geçtikten sonra ben Türkiye rekorunu da kırabilirim dedi" Özel Eryaman Kültür Ortaokulu öğrencisi Mehmet Emir Yılmaz: "14 Mart pi...

Pi sayısının 3 bin 141 basamağını ezberleyerek, rekor kırdı

Pi sayısına 3 bin 141 basamaklık rekor

Okulun Matematik öğretmeni Hikmet Baki:

"Mehmet Emir 150'yi geçtikten sonra ben Türkiye rekorunu da kırabilirim dedi"

Özel Eryaman Kültür Ortaokulu öğrencisi Mehmet Emir Yılmaz:

"14 Mart pi günü basamak ezberleme yarışmasına hazırlanıyordum. Arkadaşlarımı geçmek istemiştim"

ANKARA - Özel Eryaman Kültür Ortaokulu öğrencisi Mehmet Emir Yılmaz, 3,14 olan Pi Sayısının 3 bin 141 basamağını ezberleyerek, yeni bir rekora imza attı.

Özel Eryaman Kültür Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Emir Yılmaz, okullarında gerçekleştirilen "14 Mart Dünya Pi Günü" etkinliklerinde Pi Sayısının basamaklarını ezberleme yarışmasına katıldı. Bu yarışmada arkadaşları ile yarışan Yılmaz, ezber yeteneğini keşfetmesi ve öğretmeni ile çalışması sonucunda Pi Sayısının 3 bin 141 basamağını da ezberledi.

Yılmaz'ı çalıştıran okulun Matematik öğretmeni Hikmet Baki, öğrencinin herkesin yapamayacağı bir şey gerçekleştirdiğini ifade ederek, "3 bin 141 tane basamak ezberledi. Bu kadarını bizlerde beklemiyorduk ama daha üzerine çıkabileceğini söyledi" şeklinde konuştu.

Baki, kırılacak rekorun bir anlam ifade etmesi amacı ile 3 bin 141 sayısında bırakıldığına dikkat çekerek, "Biz bu sabitin üzerine çıkmasını istemedik. En azından bir anlamı olsun istedik. Birde öğrencimizin önünde TEOG sınavı var. Bu TEOG sınavına da hazırlanması için derslerine ağırlık vermesini istedik ve şuan için burada durdurduk öğrencimizi" dedi.

"Mehmet Emir 150'yi geçtikten sonra, 'Ben Türkiye rekorunu da kırabilirim' dedi"

Bu rekorun kırımla sürecini anlatan Baki, şunları kaydetti:

"Okulumuzda 14 Mart dünya pi gününü kutladık. Burada bir yarışma düzenledik. Pi sayısının basamaklarını en çok kim ezberleyebilir yarışması, öğrenci burada ilk başta arkadaşlarını geçme çabasındaydı. Arkadaşlarından 80-100-150 basamağa kadar ezberleyenler oldu. Mehmet Emir 150'yi geçtikten sonra 'ben Türkiye rekorunu da kırabilirim' dedi. O zaman Türkiye rekorumuz bin 100'dü. Birkaç gün içerisinde Türkiye rekorunu da kırdığını söyledi. Okudu gerçekten de hatasız bir şekilde devam ediyor. Ancak, O 14 Mart gününden 2 bin 17 basamak rekoru daha kırılmış, bizim bundan haberimiz yoktu. Ertesi gün bunu da duymuş olduk. Bu rekoru da kırabileceğini söyledi. Birlikte çalıştık. Azim etti. 2 bin 17 basamağı da geçti. Son olarak bizi de 3,14'ün bir anlamı olsun diye 3 bin 141 basamak ezberledik. 3,1415 diye devam ediyor sayı. Öğrencimiz de azim etti. 3 bin 141 basamağı ezberledi ve hatasız bir şekilde okudu."

Baki, rekoru tescilletmek istediklerini ancak rekoru onaylayacak bütün kurumlara başvurmalarına rağmen hiçbirisinden sonuç alamadıklarını, özel kurumlara ise bütçe ayıramadıklarını söyledi. Rekoru onaylatmak için destek talebinde bulundu.

Söz konusu rekorun sahibi Mehmet Emir Yılmaz ise gelecekteki hayalinin hafızlık olduğunu dile getirerek, rekor sürecine ilişkin, "14 Mart pi günü basamak ezberleme yarışmasına hazırlanıyordum. Arkadaşlarımı geçmek istemiştim" açıklamasında bulundu.

Yılmaz, öğretmeni Baki ile her gün çalıştıklarını 3 bin 141 basamağı ise hatasız bir şekilde okuduğunu dile getirdi. Yılmaz, ezber süreci için ise yaklaşık 1 ay süre kadar çalıştığını vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eryaman 14 Mart Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title