Haberler

Öğretmenler Günü'nde Baş Öğretmen Mustafa Kemal Anlatıldı

Öğretmenler Günü'nde Baş Öğretmen Mustafa Kemal anlatıldı Prof. Dr. Ergün Aybars: "Atatürk boşuna baş öğretmen değil. Bunları öğrettiği için baş öğretmen"İSTANBUL - 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Prof. Dr. Ergün Aybars, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi ve askeri kimliğini anlattı.

Öğretmenler Günü'nde Baş Öğretmen Mustafa Kemal anlatıldı

Prof. Dr. Ergün Aybars: "Atatürk boşuna baş öğretmen değil. Bunları öğrettiği için baş öğretmen"

İSTANBUL - 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Prof. Dr. Ergün Aybars, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi ve askeri kimliğini anlattı. Prof. Dr. Ergün Aybars, "Atatürk, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü anlatıyor. Öğrencisine demokrasiyi öğretiyor" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Beşiktaş Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi'nde Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ergün Aybars, Atatürk'ün siyasi ve askeri kimliğini, yapmış olduğu yenilikleri anlattı. Öğrencilerin yoğunlukta olduğu söyleşide Atatürk'ün baş öğretmenlik unvanını nasıl aldığını anlatan Prof. Dr. Aybars; "Hiç kimseyi dini inançlarından dolayı sorgulayamayız diyor. Kimse kimseye karışamaz. Bu laikliğin evrensel boyutudur. Atatürk boşuna baş öğretmen değil. Bunları öğrettiği için baş öğretmen" diye konuştu.

"Öğretmenler Günümüzü kutlarken, Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal'i bu olayın içerisine almak lazım"

24 Kasım'da Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü de anmak gerektiğini söyleyen Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, "Öğretmenler Günümüz'ü kutlarken, Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal'i bu olayın içerisine almak lazım. Siz Beşiktaşlı gençlerin Beşiktaş'ta yaşamanın bir başka gururunu taşıdığınızı da size hatırlatmak isterim. Dolmabahçe Sarayı'nda 11 yıl 4 ay misafirimiz oldu. O yüzden siz Beşiktaşlılar, biz Beşiktaşlılar'ın Gazi Mustafa Kemal, onursal hemşehrisidir" dedi.

"Atatürk boşuna baş öğretmen değil"

Prof. Dr. Ergün Aybars, "Baş Öğretmen Atatürk kim? Bizim için ne ifade ediyor? Dünya için ne ifade ediyor? Yaptığı devrim ile ve bu devrimi yeni bir toplum, yeni bir devlet, yeni bir hukuk ve insan anlayışını getirmesi sebebiyle tüm dünyada örnek insan olarak anma kararı alındı. Bu insan dünya tarihinin akışını değiştirdi. Öğrencilere lisede ders kitabı olarak okutulan yurttaşlık bilgisi kitabı. Bu kitapta Atatürk, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlüğü anlatıyor. Öğrencisine demokrasiyi öğretiyor. Hiç kimseyi dini inançlarından dolayı sorgulayamayız diyor. İster namazını kılar, orucunu tutar; istemezse yapmaz. Kimse kimseye karışamaz. Bu laikliğin evrensel boyutudur. Atatürk boşuna baş öğretmen değil. Bunları öğrettiği için baş öğretmen" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaş Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title