Haberler

Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye iş birliğiyle "Geleceğin Ekranı" projesini hayata geçiriyor

Güncelleme:

Netflix, Habitat Derneği ve Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi iş birliğiyle hayata geçirilecek Geleceğin Ekranı projesiyle, dijital okuryazarlık ve dijital ebeveynlik anlayışının toplum geneline yayılması ve genç nesillere bilinçli içerik tüketim alışkanlıkları kazandırılması hedefleniyor.

İş birliğine ilişkin yapılan ortak yazılı açıklamaya göre, söz konusu projenin ilk ve en önemli aşamalarından biri, alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek dijital buluşmalar olacak.

Bu aşamada çocukların ve gençlerin eğitiminde kilit rol üstlenen öğretmenlerin ve ebeveynlerin katılımıyla dijital ortamdaki öğrenci davranışları mercek altına alınacak ve bilinçli içerik tüketim yöntemleri paylaşılacak.

Öğrencilerin bu bilgilere erişimini kolaylaştıracak özel bir eğitim setiyle de desteklenecek dijital buluşmalarla yıl sonuna kadar 3 bini aşkın öğretmen ve aile en güncel bilgilerle donatılacak.

Projenin ikinci aşamasında ise bilinçli içerik tüketimi anlayışının toplumun tüm kesimleri ile paylaşılması hedefleniyor.

Bu kapsamda akademisyenlerin de aralarında yer alacağı tanınmış isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir podcast serisi hayata geçirilecek. Ayrıca uzmanlar eşliğinde hazırlanacak makaleler Netflix Haber Merkezi'nde yayınlanarak geniş kitlelere ulaşacak.

Projenin üçüncü ve son aşamasında ise tüm paydaşların katılımıyla geniş kapsamlı bir zirve düzenlenecek.

Dijital okuryazarlık ve ebeveynlik alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak yer alacağı Geleceğin Ekranı zirvesi, proje süresince elde edilen deneyimlerin sürdürülebilir bir şekilde geleceğe aktarılmasına aracı olacak.

"Çocuklarımız daha güvenli bir dijital dünyaya adım atacak"

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, bilişim ve iletişim teknolojilerinin her geçen gün arttığını ve özellikle akıllı teknolojik araçların çocuk ve gençler tarafından etkin bir şekilde kullanılmasının, güvenli internet kullanımının sağlanması gerekliliğini açık şekilde gösterdiğini bildirdi.

Hazır, söz konusu projeyle dijital vatandaşlık, dijital ebeveynlik, dijital güvenlik ve dijital okuryazarlık gibi kavramları tüm yönleriyle hedef kitleleri olan öğretmen, ebeveyn ve çocuklara aktarmak ve öğretmek istediklerini belirterek, "Daha güvenli bir dijital dünyaya sahip olacağımıza en içten şekilde inanıyoruz." ifadesini kullandı.

ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Mazhar Basmacı da tehlikeden uzak durmak için teknolojiyi doğru kullanmak ve anlamak gerektiğini, bu noktada dijital medya okuryazarlığı, yani iletişim ve paylaşım teknolojilerinin ve ortamlarının niteliklerini kavramak, özelliklerini bilmek ve yeni medya diline hakim olmak gerektiğini kaydetti.

Böylece dijital içeriğinin nasıl bulunup, nasıl tüketileceğine ilişkin kararların daha sağlıklı verileceğini vurgulayan Basmacı, şu değerlendirmede bulundu:

"Ülkemizde teknik eğitim, bilgi ve beceride çok başarılı işlere, önemli girişimlere imza atılıyor. Ancak siber güvenlik alanında toplumsal bilinç yaratma konusu hak ettiği değeri görmüyor. Siber alemden güven içinde faydalanmanın yolu bu alandaki okuryazarlığı ve toplumsal bilinci artırmaktan geçiyor. Netflix'in başlattığı projeyi bu açıdan çok değerli görüyoruz. İnsanlarımızın dijital dünyaya daha sağlıklı ve güven içinde ulaşabilmelerine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz."

Netflix Kamu Politikaları Müdürü Pelin Mavili de üyelerine, çocuk profilleri ve ebeveyn kontrolleri başta olmak üzere çocukları için en doğru tercihleri yapmalarını sağlayacak araçlar sunduklarını ifade etti.

Yaptırdıkları bir kamuoyu araştırmasının, üyeleri olan ebeveynlerin yüzde 98'inin bu araçları faydalı bulduğunu gösterdiğini belirten Mavili, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza dijital dünyada doğru tercihler yapmalarını sağlayacak beceriler kazandırmak da önceliklerimiz arasında. Geleceğin Ekranı projesi aracılığıyla hem öğretmen ve ebeveynlere hem de onlar aracılığıyla tüm çocuklarımıza dijital okuryazarlığa dair en güncel ve işlevsel bilgileri aktarmayı hedefliyoruz. Bu bilgiler ışığında çocuklarımızın özellikle içerik tüketimi alanında ömür boyu doğru ve güvenli adımlar atacak beceriler edineceklerine inanıyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title