Haberler

Gaziantep'teki Patlama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Şehit ailelerimiz noktasında bizler üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Şehit ailelerimiz noktasında bizler üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız" dedi.

Hisarcıkloğlu, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde sivil toplum toplum kuruluşu, meslek örgütü ve sendika konfederasyonu adına yayımlanan ortak basın bildirisini okumasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İş adamlarının, bugün temasları kapsamında şehit ailelerini ziyaret ettiğini hatırlatan bir gazeteci, "Ziyaretleriniz çerçevesinde, bundan sonra atılacak adımlarla ilgili bir fikir alışverişiniz oldu mu. Şehit aileleriyle ilgili önümüzdeki süreçte bir şey yapmayı düşünüyor musunuz-" şeklindeki sorusu üzerine, Gaziantep'teki kuruluşların başkanlarının da bu toplantıya katıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Kendileri de sağolsun zaten ilk günden itibaren, başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün kolluk güçlerimizin yapmış olduğu çalışmaları ve halkımızın sakinleştirilmesi noktasında büyük rol oynamışlardır" dedi.

Hisarcıklıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Şehit ailelerimiz noktasında bizler üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu hem onlar vesilesiyle, onların zaten kendi almış oldukları inisiyatif çerçevesinde biz başkanlarla Gaziantep'te hepimiz bir araya geldik. 'Bu çerçevede üzerimize düşeni yapmaya hazırız' dedik. Bu çerçevede özellikle bu bomba patlaması noktasında, 5 çocuğumuzun okul öğretim noktasında... İlkokuldan üniversiteye kadar okuyan çocuklarımız var. Başkanlarımızla görüştük. Bu çerçevede bunların ömür boyu eğitim masraflarını hep beraber bu karşınızda gördüğünüz 16 kurum ve kuruluş olarak üstlenmeye hazır olduğumuzu burada ifade etmek istiyorum."

Hisarcıklıoğlu, üzerlerine düşecek başka vazifelere de katkı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

-"Yatırım yapma iştahını engelleyecek mi-"

Gaziantep Valisi'ne ve güvenlik güçlerine teşekkür eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Çünkü bu işin hızla sonuçlandırılması noktasında çok hızlı hareket ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Burada 74 milyon hepimiz huzur içinde olduğumuzu, eğer birisi bir kötülük yaparsa bunun anında ortaya çıkabileceğini en net şekilde gösterdiler. İnşallah bizler de bir an önce bu mefhum eylemi yapan kişinin yakalanıp, Türk adaleti önünde hesap vermesini diliyoruz" diye konuştu.

Toplantıda, 16 örgütün temsilcisini birlik beraberlik içerisinde görmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden bir gazeteci, bölgenin teşvik sisteminde 6. bölgede olduğunu belirterek, "Bu terör olayları devam ediyor. Acaba bu terör olayları sizlerin hep birlikte birlik ve beraberlik içinde bu bölgelere yatırım yapma iştahınızı engelleyecek mi, yoksa tek vücut yatırıma karar mı vereceksiniz-" sorusunu üzerine de Hisarcıklıoğlu, beraberlik ve memleketin meseleleri noktasında, kurum ve kuruluşlar, meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının her zaman birlikte hareket ettiğini söyledi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, "Memleketimizin ortak meseleleri noktasında biz birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Bu anlayışı gösteren tüm kuruluşlarımıza, tüm kuruluşlarımızın başkanlarına da huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Gün birlikte olma günü, gün bugün. Biz de bugün buradayız. Bunu göstermek istiyoruz" dedi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz, BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım katıldı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Meclis Başkanı Zeki Yağcı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Gaziantep milletvekillerinin de yer aldığı toplantıda, bazı iş adamlarının "ay yıldızlı" kravat taktıkları dikkat çekti.

(Son)

Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Güncel

Şehitkamil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title