Haberler

Gaziantep'te baklava ustalarından yoğun bayram mesaisi

Güncelleme:

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'te, baklava ustaları bayramda artan baklava siparişlerini yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

UNESCO'nun gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'te, baklava ustaları bayramda artan baklava siparişlerini yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) ilk tescilli Türk ürünü olan "Antep baklavası" ramazan ayında iftar sofralarının baş köşesinde yer alıyor.

Binbir emekle üretilen baklavanın siparişlerine yetişmek isteyen ustalar, 8 saat süren çalışma sürelerini 12'ye çıkarırken, işletmeler ise personel sayısını iki katına çıkararak 24 saat esasına göre çalışmaya geçti.

İşletmeler bir fırsat olarak gördükleri bayramda, yurt içi ve yurt dışına baklava göndermek için sipariş alıyor.

Kentteki bir baklava üretim tesisinin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz İbili, AA muhabirine, bayram telaşına geçtiklerini ve bundan büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Bayramın işletmeler için bir fırsat olduğunu aktaran İbili, şöyle konuştu:

"İki yıllık pandeminin ardından çok verimli bir ramazan geçirdik. Gelen siparişlerden oldukça memnunuz. İki yıllık açığı kapattık diyebiliriz. Tatlıları yetiştirmek için çok uzun mesai harcıyor ve ciddi emek veriyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından gelen siparişleri zamanında yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. 24 saat durmadan çalışıyoruz diyebiliriz."

Günde 30 ton baklava üretiliyor

İbili, kentteki baklavacıların bayramı fırsat olarak gördüğüne işaret ederek, "Normal zamanlarda günde ortalama 10-15 ton baklava üretiliyor. Bayram siparişlerinin alındığı günlerde ise bunun iki katına çıktığını görüyoruz. Ciddi bir talep artışı var baklavaya karşı." dedi.

Gelen siparişlerin büyük oranda online olarak geldiğine değinen İbili, şunları kaydetti:

"Kargonun ulaştığı her yere baklava gönderiyoruz. Dünyanın hemen hemen her yerine Türkiye'nin ise 81 iline taze günlük baklava gönderebiliyoruz. Amerika'ya 2, Avrupa ülkelerine ise 1 günde taze baklava gönderecek seviyeye geldik bazı kargo şirketleriyle. Bu bizim için çok büyük bir avantaj."

Baklava ustası Levent Aktaş da bayrama sayılı günler kala işletmede sabahladığını dile getirdi.

Personel sayısını iki katına çıkardıklarını vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti:

"Ramazan Bayramı'na az zaman kaldı. Biz de her yıl geleneğimiz olan bayram telaşına girdik. Gelen sipariş ve ilgiden çok memnunuz. Önce personel sayımızı neredeyse iki katına çıkardık sonra ek vardiya koyduk. İşletme hiç durmadan üretim yapıyor. İnşallah tüm siparişleri zamanında yetiştiririz."

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title