Haberler

Gaziantep: Gaziantepli Çiftçinin İsyanı

Gaziantep'te Bir Üretici, Topladığı Pamukları Satamayınca Elinde Kalan Pamukları Ateşe Verdi.

Gaziantep'te bir üretici, topladığı pamukları satamayınca elinde kalan pamukları ateşe verdi.

Oğuzeli İlçesi Yakacık Köyü'nde çiftçilik yapan Cuma İnci, yıllarca pamuk üreticiliği yaptığını, ancak bu yıl pamuktan büyük oranda zarar ettiğini söyledi. İnci, birçok üreticinin tarlasındaki pamukları dahi toplayamadığını belirterek, ''Pamuk bu yıl para etmiyor. Bırakın para etmesini yüzüne dahi bakan yok. Şimdiye kadar topladığımız 30 ton pamuğu önce Çukobirlik'e götürdüm almadılar, oradan da pamuk tüccarlarına götürdüm, onlar da almadı. Ben şimdi gübre ve mazot borcunu nasıl vereceğim?'' dedi.

Pamuğu ektikten sonra yetiştirmek için binlerce YTL masraf ettiğini, hasat mevsimi geldiğinde de toplamak için yüzlerce işçi çalıştırdığını kaydeden İnci, ''Bu çalışan işçilerin parasını nasıl vereceğim? Mazot ve gübre borcum var, ben bunları nasıl ödeyeceğim? Eğer topladığım 30 ton pamuğu alan olmazsa hepsini yakacağım. Pamuğa fiyat veren dahi yok. Bu nasıl iş, anlamıyorum'' diye konuştu.

İnci, pamuğuna alıcı bulamaması ve para etmemesi nedeniyle durumu protesto ettiğini ifade ederek, topladığı pamukları tarlasında ateşe verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title