Haberler

Gazi Üniversitesi 'Tuzsuz Zeytin' Üretti

Tuz Oranı Fazla Olduğu İçin Zeytinden Mahrum Kalan Tansiyon, Kalp-damar, Diyabet ve Bağırsak Hastalara Zeytin Müjdesi. Gazi Üniversitesi Bir İlke İmza Atarak, Laboratuar Ortamında Tuzsuz Zeytin Üretti. Tuz Oranı Büyük Ölçüde Azaltılan Zeytinin Tadı da Oldukça Güzel.

Tuz oranı fazla olduğu için zeytinden mahrum kalan tansiyon, kalp-damar, diyabet ve bağırsak hastalara zeytin müjdesi. Gazi Üniversitesi bir ilke imza atarak, laboratuar ortamında tuzsuz zeytin üretti. Tuz oranı büyük ölçüde azaltılan zeytinin tadı da oldukça güzel.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden zeytin tuz oranının yüksek olması nedeniyle uzak durulması gereken gıdaların başında geliyor. Ancak bundan böyle sofranızda zeytine de yer verebileceksiniz. Çünkü Gazi Üniversitesi tuzsuz ve katkısız zeytin üretti. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Rabia Sarıkaya, belli oranlarda prebiyotik yani faydalı bakteriler ekleyerek hiçbir katkı maddesi olmayan zeytin ürettiklerini belirterek, "Piyasada satılan zeytinlerde

yüzde 12-13 oranında tuz bulunuyor. Oysa bizim ürettiğimiz zeytinlerde yüzde 3-5 ve 8'lik oranında tuz var" dedi.

Piyasada satılan zeytinlerin çekirdeklerinin kimyasal madde kullanıldığı için siyah olduğunu hatırlatan Dr. Sarıkaya, kendilerinin ürettiği zeytinlerin tamamen doğal olması nedeniyle çekirdeklerin çok daha açık renkli olduğunu kaydetti. Tuzsuz olması nedeniyle zeytini rahatsızlığı bulunanların da rahatlıkla yiyebileceğini anlatan Sarıkaya, "Özellikle tansiyon hastaları için, bağırsak sisteminde rahatsızlığı bulunanlar için faydalıdır" şeklinde konuştu.

Dr. Sarıkaya, üstelik tuzsuz zeytinlerin üretim süresinin de normale göre oldukça kısa olduğunu vurgulayarak, "Üreticiler 6-7 ayda üretiyor. Biz bunu 1 ay gibi bir süreye indiriyoruz. Ülke ekonomisine de katkısı oluyor" dedi.

(YZE-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title