Haberler

Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu, Viyana'da da Anıldı

Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu, Ölüm Yıldönümünde Avusturya'nın Başkenti Viyana'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde (Akm) Düzenlenen Törenle Anıldı.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törenle anıldı.

Törende konuşan Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Erol Güçlü, ''Bundan tam 16 yıl önce Uğur Mumcu, uğursuz eller tarafından aramızdan alındı. Uğur, ne ilkti ne de son oldu. Bugün burada sadece Uğur'u değil insanca yaşamamız uğruna canlarını veren tüm devrim şehitlerini anmak için biraradayız'' dedi.

AKM olarak, olayların nedenlerini kavramak, kavratmak ve birbirinden değerli ve cesur bu insanların neden öldürüldüklerini sorgulama gereği duyduklarını ifade eden Güçlü, ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyen Uğur kardeşimizi ve Kubilay'dan Necip Hablemitoğlu'na ve Kuddusi Okkır'a kadar alçakça katledilen devrim şehitlerimizi kavrayabilmemizin birinci koşulu okumak ve okuduğumuzu anlamaktır'' diye konuştu.

Mumcu'yu anma törenine katılanlar, daha sonra Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından hazırlanan ''İz Sürerken'' adlı belgeseli izlediler.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

title