Haberler

Gazeteci

Gazeteci-yazar ve Şair Ömer Lütfi Mete, Ölümünün Birinci Yılında Üsküdar'da Düzenlenen Etkinlikle Anıldı

Gazeteci-yazar ve şair Ömer Lütfi Mete, ölümünün birinci yılında Üsküdar'da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Ömer Lütfi Mete'nin hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi ile başladı.

Etkinlikte konuşan Mete'nin oğlu Buhara Mete, babasını özlemle andığını söyledi.

Babasının bir aşk adamı olduğunu kaydeden Mete, 'Ne kadar güzel bir hayat yaşadı ki şimdi nerede olduğu konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Allah bizlere ona layık birer evlat olmayı nasip etsin' dedi.

Kurtlar Vadisi dizisinin senaristlerinden Bahadır Özdener de 'Ömer Lütfi Mete'nin yazdığı metinler, herhangi bir Hollywood eserinde bulunmaz. Çünkü, Hollywood eserlerinin hiçbirinde, 'yiğit' yoktur, bir dava yoktur ama Mete'nin imzası bulunan eserlerine bir bakın hep bir dava vardır. Bir gün bağımsız bir Türk sineması olacaksa, bunun temellerini atan şirketin adını Mete koymuştur' şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Mete'nin eşi Leyla, kızları Hatice Hicaz, Fatma Berra, Zeynep Mücteba Mete ile AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Zekeriya Erdim, Kurtlar Vadisi dizisi oyuncusu Necati Şaşmaz, senarist Raci Şaşmaz ile çok sayıda kişi katıldı.

- ÖMER LÜTFİ METE-

1950 yılında Rize'de doğan Ömer Lütfi Mete, ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Bu sırada özel dini eğim gördü. Bir süre Kur'an kurslarında hocalık yaptı. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Aynı dönemde Babıali'de Sabah gazetesinde basın hayatına atıldı. 1972'de İktisat Fakültesinden ayrıldı. 1973 yılında başladığı Atatürk Eğitim Enstitüsünden 1976'da mezun oldu.

Kısa süre edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra tekrar gazeteciliğe döndü. Ortadoğu, Tercüman, Türkiye, Yeni Binyıl, Ayyıldız, Sabah ve Bugün gazeteleri ve Türk edebiyatı ile Boğaziçi dergilerinde yazdı, Çağrışım dergisini çıkardı. Senaryo çalışmaları yaptı. Mete, 18 Kasım 2009 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Şiirlerini 'Gülce' adlı kitabında toplayan Mete, Balonya Tüneli, Çığlığın Ardı Çığlık, Çizme, Yerden Göğe Kadar ve Asker ile Cemre adlı romanları kaleme aldı. Ömer Lütfi Mete'nin kaleme aldığı senaryolar ise şunlar: 'Bizim Ev, Çizme, Bizim Yunus, Köstekli Saat, Veysel Karani, Ahmet Bedevi, Evlere Şenlik, Avcı, Deli Yürek.'

(FLZ-DÜR-ARD) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title