Haberler

GAPSHOES Fuarı 6 Aralık'ta açılıyor

Güncelleme:

32. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, 6-9 Aralık tarihlerinde Gaziantep'teki Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, GSO, Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası ve Sayacılar Odası'nın destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek fuarda, Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, Bursa, Çankırı, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Diyarbakır'dan katılımcılar yer alacak.

300 firmanın ve 1000 markanın temsil edileceği fuar, Suriye, Irak, İran, Fas, Sudan, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Filistin ve Uganda'dan ziyaretçileri ağırlayacak.

Fuarda erkek, kadın, çocuk, spor, iş, emniyet ve askeri ayakkabılar, terlik ve saraciye ürünleri, ayakkabı yan sanayi üreticilerinin ürettiği taban, aksesuar, tekstil ve kimyevi maddeler, deri ve suni deri ürünleri, ayakkabı makinesi üretimleri, kurumlar, mümessillikler, dergiler ve toptancıların ürünleri sergilenecek.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, bu tür fuarların Türkiye ihracatına, ekonomisine, bölgenin ayakkabıcılık ve deri sektörünün gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Fuarın, Gaziantep'in sektördeki potansiyelinin tüm dünyaya tanıtılması noktasında önemli bir rol üstleneceğini aktaran Ünverdi, şunları kaydetti:

"Gaziantep Sanayi Odası olarak gerçekleştirdiğimiz projelerle ve şehrimiz kurumlarıyla birlikte attığımız adımlarla ayakkabıcılık ve deri sektörünü geliştirip büyütmeyi, katma değerli üretimler ve pazar payını artırmayı hedefliyoruz. Böylesine güçlü olduğumuz bir sektörde tabii Gaziantep olarak markalaşmaya çok daha fazla önem vermeli, markalar çıkarmalıyız. Bunun için de araştırma geliştirme ile beraber yenilikçi anlayışla üretim yapmaya daha fazla yönelmeliyiz. Bunları yaptığımız takdirde kent olarak kendi markalarımızı çıkarabiliriz. Bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştireceğimiz 32. GAPSHOES Fuarı'nın bu zorlu süreçte sektöre çok büyük katkıları olacağına yürekten inanıyor, böylesi bir dönemde sektöre yeni bir nefes olacağını düşünüyorum."

Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya da Gaziantep'in stratejik konumu ve dinamik yapısı ile öne çıkan bir şehir olduğunu, GAPSHOES Fuarı ile Gaziantep'in bu gücünü ve potansiyelini bir kez daha dünyaya ispatlamayı hedeflediklerini, fuara rekor katılım öngördüklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Orta Doğu Gaziantep Aralık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title