Haberler

Galatasaray: 0 - Metalıst Kharkıv: 0 (İlk Yarı)

UEFA Kupası 2. Tur (B) Grubu 3. Hafta Karşılaşmasında Galatasaray ile Metalist Kharkiv İlk Yarıyı 0 -0 Berabere Tamamladı.

UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu 3. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Metalist Kharkiv ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray, takım halinde iyi savunma yapan Metalist Kharkiv karşısında pozisyon üretmekte büyük sıkıntı yaşadı. Kanatlardan hücum organizasyonlarıyla gol fırsatları yakalamak isteyen ancak etkili olamayan sarı-kırmızılı ekipte üst üste yapılan top kayıpları dikkat çekti. Galatasaray, Ukrayna ekibinin hızlı hücumlarında savunmada açıklar vermesine karşın, rakip oyuncuların isabetsiz vuruşları nedeniyle ilk yarıda kalesinde gol görmekten kurtuldu.

Karşılaşmaya savunmasını ve orta sahasını kalabalık tutarak başlayan Metalis Kharkiv, derinlemesine paslar ile hızlı hücumlarla Galatasaray kalesine geldi. Ukrayna ekibi, yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, ilk yarıda kalesini başarıyla savunmasını da bildi.

9. dakikada Gancarczyk'in ceza sahasına ortasında, Galatasaray defansı ofsayt düşüncesiyle duraklarken, kaleciyle karşı karşıya kalan Devic topu göğsüyle kontrol edemedi ve meşin yuvarlak kaleci De Sanctis'de kaldı.

11. dakikada ceza sahası dışından Sabri'nin yaptığı sert vuruşta, defansa da çarpan top üsten az farkla auta çıktı.

16. dakikada Gancarczyk'in sağdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde müsait durumda iyi yükselen Devic'in kafa şutu sonrası meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

29. dakikada Lincoln'ün pasıyla topla buluşan Sabri'nin ceza sahası içinde sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

32. dakikada ceza sahası önünde verdiği pas Meira'dan seken Jaja, pozisyonu takip ederek defansın arkasına sarktı. Bu oyuncunun sol çaprazdan şutu oldukça kötü olunca, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan auta gitti.

39. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Lincoln'ün şutu kaleciden dönerken, tekrar topu önünde bulan Brezilyalı oyuncunun ortasında ise arka direkte Kewell kafayla meşin yuvarlağı kale içine doldurdu ve daha sonra Metalist Kharkiv defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Jacek Granat, Radoslav Siejka, Maciej Szymanik (Polonya)

Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Emre, Servet, Volkan, Arda, Ayhan, Meira, Kewell, Lincoln, Baros

Metalist Kharkiv: Goryainov, Maidana, Obradovic, Gueye, Gancarczyk, Aparecida, Valyayev, Sliusar, Bordian, Jaja, Devic

Sarı Kart: Dk. 19 Ayhan (Galatasaray)

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title