Haberler

G7 Zirvesi Sona Erdi

PARİS (AA - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın pragmatik bir lider olduğunu belirterek, ABD'nin Paris İklim Anlaşması içinde kalacağını ümit ettiklerini bildirdi.

PARİS (AA - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın pragmatik bir lider olduğunu belirterek, ABD'nin Paris İklim Anlaşması içinde kalacağını ümit ettiklerini bildirdi.

Sanayileşmiş 7 ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi sonunda, küresel ısınma konusunda ABD ile yaşanan görüş ayrılığı giderilemedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yaptığı basın açıklamasında, küresel ısınma konusunda mevcut görüş ayrılığının devam etmesine rağmen, Trump ile yapılan görüşmelerde yine de bir ilerleme sağlandığını belirtti.

Zirveye katılan ülkelerle ABD arasında küresel ısınma konusunda derin görüş ayrılıklarının yaşandığını hatırlatan Macron, "Donald Trump'a, ABD'nin Paris İklim Anlaşması taahhütlerine uymasının çok önemli olduğunu söyledim. Bu konuda fazla spekülasyon yapmak istemiyorum, Trump pragmatik bir lider ve ABD'nin Paris İklim Anlaşması içinde kalacağını ümit ediyorum." dedi.

Macron, Trump ile önceki gün Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde yaptığı görüşmede de konuyu gündeme getirmişti.

ABD Başkanı Trump, ocak ayında göreve gelir gelmez 2015'te imzalanan ve taraf ülkelerin sera gazı salınımlarını azaltmayı, ısı artışlarını sınırlandırmayı taahhüt ettikleri Paris İklim Anlaşması'ndan çekilebileceklerini açıklamıştı.

Suriye ve Ukrayna

Suriye ve Ukrayna konularına da değinen Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile pazartesi günü Paris'te yapacağı görüşmede bu iki konunun öncelikle gündeme geleceğini söyledi.

Ukrayna'nın doğusundaki sorunla ilgili ülkesinin taviz vermekten yana olmadığını vurgulayan Macron, Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna liderlerinin katılımıyla yakın bir gelecekte bir zirve toplanmasını önereceğini bildirdi.

Sığınmacı krizine de değinen Macron, sorunun giderilmesi için çatışma bölgelerinde öncelikli olarak güvenlik ve istikrarın sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Macron, ABD yönetiminin, Dünya Ticaret Örgütü'nün serbest ticaret ile ilgili kurallarına saygı gösterilmesi hususunda tereddüt yaşamadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Donald Trump Fransa Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title