Haberler

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu 5.maçında İngiltere'nin Manchester United takımını 1-0 yendi ve bir üst tura çıkma şansını son maça taşıdı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu 5. maçında İngiltere'nin Manchester United takımını 1-0 yendi ve bir üst tura çıkma şansını son maça taşıdı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına çok iyi başlayan Galatasaray, üst üste geliştirdiği ataklarla gol aradı. Riera ve Melo ile girdiği pozisyonları değerlendiremeyen sarı-kırmızılı ekip, aradığı golü 54. dakikada Burak Yılmaz ile buldu ve 1-0 öne geçti. Üstünlüğü ele geçirdikten sonra savunmaya daha fazla ağırlık veren ve rakibine fazla pozisyon şansı tanımayan Galatasaray, hızlı ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Sarı-kırmızılı takımın yine hızlı geliştirdiği bir atak sonucunda 78. dakikada Hamit Altıntop'un güzel şutu üst direkten döndü. Oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan ve İngiliz ekibinin son anlardaki ataklarını iyi savuşturan Galatasaray, karşılaşmadan 1-0 galip ayrılmayı bildi.

İkinci yarının ilk bölümlerinde Galatasaray'ın baskılı oyunu karşısında savunmada kalan Manchester United, kalesinde peş peşe tehlikeli pozisyonlar yaşadı ve Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 geriye düştü. Mücadelenin son bölümünde daha etkili bir mücadele sergileyen İngiliz temsilcisi, rakip kalede istediği fırsatları bulamadı ve karşılaşmadan 1-0 yenik ayrılarak, gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

49. dakikada Eboue'nin sağdan kullandığı uzun taç atışında ceza sahasında Elmander'in kafa ile çıkardığı topa, ceza sahası dışında Riera'nın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Lindegaard'da kaldı.

53. dakikada Eboue'nin sağdan ortasında, ceza sahasında altı pas önünde Melo'nun kafa vuruşunda, kaleci Lindegaard son anda topu üstten kornere çeldi.

54. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanında arka direkte iyi yükselen Burak Yılmaz, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

59. dakikada hızlı gelişen Manchester United atağında Fletcher'in pasıyla sağdan hareketlenen Welbeck, ceza sahasında Hernandez'i gördü. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak Semih'ten döndü ve sonra kaleci Muslera topu taca attı.

61. dakikada sağdan ceza sahasına giren Eboue'nin set şutunda, ceza sahasında savunmaya çarpan top kaleci Lindegaard'ın müdahalesiyle kornere çıktı.

78. dakikada Amrabat'ın pasıyla ceza yayı önünde topu kontrol eden Hamit Altıntop'un sert şutunda top üst direkten döndü, ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. dakikada Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı top sonrası ceza sahasında Herdandez'in vuruşunda, savunmadan seken meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

Galatasaray, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Muhabir: Ercan Çakar / Bülent Aslan

Yayıncı: Ersin Şiyhan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester United Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title