Haberler

Futbol: 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri

19 Yaş Altı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele edecek milli takımın aday kadrosu açıklandı.

19 Yaş Altı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele edecek milli takımın aday kadrosu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 10-15 Kasım'da Azerbaycan'daki 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin 1. turunda mücadele edecek milli takım aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Sabit Hakan Yılmaz (Adanaspor), Yusuf Acer, Alican Özfesli, Cengiz Ünder, Fatih Aktay (Altınordu), Ertuğrul Ersoy (Çaykur Rizespor), Muhammed Samed Karakoç, Abdurrahman Canlı, Merih Demiral (Fenerbahçe), Übeyd Adıyaman (Hacettepe), Burak Bekaroğlu (Sakaryaspor), Muhammet Beşir (Trabzonspor), Muhammed Şengezer (Yeşil Bursa), Hayrullah Alıcı (Borussia Dortmund), Hasan Özkan (KAA Gent), Gökhan Kardeş (PSV Eindhoven), Abdullah Balıkçı (Rapid Wien), Berkay ÖZCAN (VfB Stuttgart).

Teknik direktörlüğünü Vedat İnceefe'nin yaptığı 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer alan oyuncular, 8 Kasım Pazar günü TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak. Milliler, maçlarını oynamak üzere 9 Kasım Pazartesi günü de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek.

Türkiye, elemelerin 1. turundaki ilk maçını 10 Kasım Salı günü Bosna Hersek ile yapacak. 12 Kasım Perşembe günü Azerbaycan ile karşılaşacak milliler, elemelerdeki son maçını 15 Kasım Pazar günü Ukrayna ile oynayacak.

52 takımın dörderli olarak 13 gruba ayrıldığı 1. eleme turunda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekipler ile tüm gruplar arasında en iyi üçüncü ve ülke puanı en yüksek olan İspanya, Elit Tur'a yükselecek.

Gelecek yılın mayıs ayında düzenlenecek ve toplam 28 takımın dörderli 7 gruba ayrılacağı Elit Tur'da ise gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, temmuz ayında Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na yükselmeye hak kazanacak. Ev sahibi Almanya finallere doğrudan katılacak.

Kaynak: AA / Spor

Azerbaycan Adanaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title