Haberler

Fransa Kıbrıs Açılımından Memnun

Fransa, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ın Adadaki Soruna Çözüm Bulunması Amacıyla Görüşmeleri Başlatma Girişimini Memnunlukla Karşıladı.

Fransa, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın adadaki soruna çözüm bulunması amacıyla görüşmeleri başlatma girişimini memnunlukla karşıladı.

Fransa Dışişleri Bakanlığından, bir soru üzerine yapılan açıklamada, iki lider arasındaki ilk görüşmenin olumlu sonuçlar vermesinden memnunluk duyulduğu belirtildi ve “İki liderin, Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulunması için müzakereleri başlatma taahhüdünü memnunlukla karşılıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Fransa'nın, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Rum kesimi liderine gönderdiği mektupta belirttiği gibi, Kıbrıs sorununa uluslararası hukuk kurallarına uygun, adil ve kalıcı bir çözümü desteklediği hatırlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title