Haberler

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner'den Türkiye'nin Olası Sınır Ötesi Operasyonu Değerlendirmesi

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Türkiye'de Meydana Gelen Terör Olaylarının Ardından Gündeme Gelen Sınır Ötesi Operasyon Konusunda Değerlendirmelerde Bulundu. Kouchner, Türkiye ile Kürt İsyancılar Arasındaki Probleme Askeri Operasyonun Çözüm Olamayacağını Dile Getirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Türkiye'de meydana gelen terör olaylarının ardından gündeme gelen sınır ötesi operasyon konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kouchner, Türkiye ile Kürt isyancılar arasındaki probleme askeri operasyonun çözüm olamayacağını dile getirdi.

Türkiye'nin güneydoğusunda terör örgütü mensupları ile Türk askeri arasında yaşanan çatışmalarda son olarak 12 Mehmetçik şehit düştü. Çatışmada 32 PKK militanı da ölü olarak ele geçirildi. Yaşanan bu son durum üzerine Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyon düzenlemesi konusunda görüş bildiren Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, "Bu soruna askeri operasyon çözüm olamaz. Yükselen tansiyon bölgenin tamamı için bir tehdittir ve bu tamamen bir istikrarsızlıktır. Bu durum oldukça tehlikeli ve durumdan

endişeliyim" dedi.

Öte yandan gece yarısı bir grup PKK militanı Kuzey Irak sınırını geçerek, arazi tarama çalışması yapan Türk askerlerine pusu kurmuş, söz konusu olayda 12 Mehmetçik şehit düşmüş, 32 PKK militanı ise ölü olarak ele geçirilmişti.

(AFP-KK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title