Haberler

Filistin Ulusal Birlik Hükümeti 'Hazır'

Filistin'de Rakip El Fetih ve Hamas Örgütlerini Bir Araya Getirecek Ulusal Birlik Hükümeti'nin 'Hazır' Olduğu ve Cumartesi Günü Parlamentonun Yeni Kabineye Onay Vereceği Belirtildi.

Filistin'de rakip El Fetih ve Hamas örgütlerini bir araya getirecek Ulusal Birlik Hükümeti'nin "hazır" olduğu ve Cumartesi günü parlamentonun yeni kabineye onay vereceği belirtildi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, hükümetin şu an hazır olduğunu belirterek "Yeni kabine Perşembe sabahı ilan edilecek. Cumartesi günü ise Yasama Konseyi'ne sunulacak" dedi.

Hamas Sözcüsü Gazi Hamad da yeni hükümette başbakanlık görevini sürdürmesi beklenen İsmail Haniye'nin yeni kabinenin oylanması için parlamentodan Cumartesi günü toplanmasını istediğini bildirdi.

Hamas ve El Fetih arasında uzun süren çatışmaların ardından 8 Şubat 2007 tarihinde Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde varılan anlaşma ile ulusal birlik hükümeti kurulması kararlaştırılmıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title