Haberler

Fiba Grubu Sigortacılığa Döndü

Güncelleme:

Fiba Holding "Fibahayat" ile sigortacılığa iddialı bir dönüş yaptı.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, "Plan ve fon seçimleri konusunda 'ömür boyu varlık dağılımı' yaklaşımının önerilebilmesi amacıyla müşteri bazlı çalışacak bir modelleme için Özyeğin Üniversitesi ekipleri ile çalışıyoruz. Bu, ilk defa bizim tarafımızdan uygulanacak" dedi.

Yapılan açıklamaya göre, 12 ülkede 77 şirket ve 14 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren, 2010 yılında Fibabanka ile Türkiye'deki bankacılık sektörüne dönen Fiba Grubu; tasarruf bilincinin artacağına, hayat sigortası sektörünün ve bireysel emeklilik sisteminin daha da büyüyeceğine olan inancıyla 2012'de Fibahayat'ı kurdu.

Fiba Grubu, 28 Ocak 2013 itibarıyla Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne yaptığı ruhsat başvurusunun onaylanmasının ardından sigortacılık alanındaki 25 yıllık tecrübesini Fibahayat ile müşterilerinin hizmetine sunmaya başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, Fiba Grubu olarak Türkiye'de hayat sigortası ve bireysel emeklilik ile fon yönetimi alanlarında penetrasyonun artacağını düşündüklerini, bu düşünce doğrultusunda finans sektöründeki tecrübelerini, Fibabanka'nın ardından bankacılık dışı finansal sektörlerde de yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

Fiba Grubu olarak hayat sigortacılığına ve ciddi oranda devlet desteği alan bireysel emeklilik sistemine (BES) inandıklarını ifade eden Özyeğin, "Ancak ülkemizde sosyal güvenliğin sağladığı kişi başına düşen primin, bireylerin emeklilik aşamasında kaliteli hayat sürdürmeleri için yeterli olamadığından yola çıkarak Fibahayat'ın işlemlerine başlamasına paralel olarak BES içinde Hazine'ye ruhsat başvurusunda bulunduk" dedi.

Özyeğin, şunları kaydetti:

"Sigortacılık ve Bireysel emeklilik konusundaki yenilikçi, müşteri odaklı, esnek, şeffaf ve çok yönlü kurum kültürümüz ile çok aktif bir şirket yapılanması öngörüyoruz. Özellikle, plan ve fon seçimleri konusunda 'ömür boyu varlık dağılımı' yaklaşımının önerilebilmesi amacıyla müşteri bazlı çalışacak bir modelleme için Özyeğin Üniversitesi ekipleri ile çalışıyoruz. Bu, ilk defa bizim tarafımızdan uygulanacak."

-"Amacımız bireylerin bugünlerini ve geleceklerini güvence altına almak"-

Fibahayat Genel Müdürü Ömer Mert ise sektörün genç ve dinamik oyuncuları arasında yerini alan Fibahayat Sigorta'nın, konusunda deneyimli ve başarılı bir ekiple yola çıktığına dikkati çekerek, "Biz, misyonumuzu müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına yönelik etkin finansal çözümler üreterek, onlara karlı, verimli, müşteri odaklı ürün ve hizmetler sunmak olarak belirledik. Amacımız bireylerin bugünlerini ve geleceklerini güvence altına almak" dedi.

Mert, ürün yelpazelerinin çok geniş ve fiyatlandırmaların çok uygun olduğunu, genel olarak ürünlerinin orta yaş ve üzerine hitap etse de gençler için de açılımlarının da olduğunu vurguladı.

Ürünlerin hepsinde teminat ve buna bağlı olarak fiyatların değişkenlik arz ettiği paketlerin mevcut olduğunu vurgulayan Mert, şunları kaydetti:

"Bu sayede müşteri; gelirine ve ihtiyaçlarına göre kendi paketini rahatlıkla belirleyebiliyor, yaş ve gelir artışına paralel olarak ileriki dönemde üst paketlere rahatlıkla geçebiliyor.

Yeni ve farklı müşteri kitlelerine ulaşmayı planlıyoruz. Telemarketing ve digital marketing konusunda da ciddi altyapı hazırlıklarımız var. Gerçekleştireceğimiz bu çalışmalarla Fibahayat'ın sektördeki diğer oyunculardan ayrışacağımıza, Fiba Grubu olarak bir ilke daha imza atacağımıza inanıyoruz."

Açıklamada Fibahayat ile ilgili şu bilgiler verildi:

"Fibahayat poliçeleri, Fiba Grubu tarafından 2010 yılında kurulan ve bugün Türkiye genelinde sayısı 32'ye ulaşan Fibabanka şubelerinden satışa sunulacak. Mevzuatın yeni açılımlarından yararlanarak online satış imkanları ve sosyal medyada yapılacak uygulamalarla da yeni ve farklı müşteri kitlelerine ulaşmayı hedefleyen Fibahayat, Facebook (facebook.com/Fibahayat) ve Twitter'da

(twitter.com/Fibahayat) etkin olarak yer alacak. Telemarketing ve digital marketing konusunda da ciddi altyapı çalışmalarını sürdüren Fibahayat, direkt satış ekipleri için de yeni teknolojilerin kullanımını planlamaktadır."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Hazine Müsteşarlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title