Haberler

Fetö Elebaşı Gülen'in Atletlerini Yakınlarına Dağıtmış

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından 63 şüpheli hakkında hazırlanan, mahkemece kabul edilen iddianamede sanıkların ifadeleri dikkati çekti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından 63 şüpheli hakkında hazırlanan, mahkemece kabul edilen iddianamede sanıkların ifadeleri dikkati çekti.

2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 324 sayfalık iddianamede, FETÖ'nün 17-25 Aralık sürecinde hükümeti yolsuzluk yapıyormuş gibi gösterdiği bildirildi.

İddianamede, yüksek miktarda himmet veren veya önemli bölgelerdeki taşınmazlarını örgüte kaptıranların, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından gönderilen kitap, tespih, seccade ve Kur'an-ı Kerim ile ödüllendirildikleri belirtildi.

Örgütün Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum ve Adana olmak üzere 40'a yakın ilde usulsuz dinleme yaptığı aktarılan iddianamede, usulsuz dinlenen kişilerin genel itibarıyla sosyal, bürokratik, siyasi ve iş dünyası bakımından önemli konumlarda bulundukları kaydedildi.

Mağdurların büyük kısmının toplumu yönlendirme kapasitesine sahip olduklarının görüldüğü vurgulanan iddianamede tutuksuz sanıklardan Ahmet Eroğlu'nun, şu ifadelerine yer verildi:

"2006'nın ilk aylarında ABD'ye gittik. ABD'den Türkiye'ye heyet halinde dönerken beraber olduğumuz Ahmet Adıyaman, Fetullah Gülen'in giyip kullandığı atletlerden 4 tanesini, her bir arkadaş için verilen namaz takkelerini hediye almış, atletleri ve takkeleri yakınlarına dağıtmış. Bazılarına 'bereket' olacağı inancıyla Fetullah Gülen'in cebinden çıktığı söylenen birer dolarlık banknotlar da hediye olarak geliyordu.

Habib Bıçakçı, bir doları Fatih Bilgiç, Osman Kaya, Mahmut Koyuncu, Yusuf Atçı Remzi Gerger ve Ahmet Adıyaman'a daha çok himmet topladıkları gerekçesiyle verdiğini anlatmıştı."

Tutuksuz sanıklardan Fevzi Taşkın da 4-5 kez Gaziantep'teki bölge toplantısına katıldığını anlattı.

Taşkın, şunları kaydetti:

"Bu toplantılardan birinde bölgeye bağlı illerde görevli tüm öğretmenlerin il il ayrılmış flash disklere yüklenmiş isim listelerinin bulunduğu materyaller dağıtılmıştı. Bu listelere uzunca bir şifreyle girilebiliyordu. Listedeki öğretmenler için sıfırdan 7'ye kadarki rakamlarla kodlama yapılması istenmişti. İl imamı Habib Bıçakçı'ya konuyu anlattım. Habib Bey buna karşı çıktı.

'Olmaz böyle şey. Başımızı yakacaksınız. Bu, bir tedbirsizliktir.' diyerek kodlama yapılmasına izin vermedi. Flash diski kırdırıp imha ettirdi."

Sanıkların, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık" suçlamasıyla yargılanmalarına 31 Temmuz'da başlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Adıyaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title