Haberler

Fener'in Sponsoru Battı

Daniel Hechter'ın Türkiye Temsilcisi Finansal Krizden Çıkamadı.

DANİEL HECHTER'IN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ FİNANSAL KRİZDEN ÇIKAMADI.

Dünyaca ünlü Fransız markası Daniel Hechter'ı Türkiye'ye getiren Aydınlık Grubu girdiği finansal krizden çıkamadı. Fenerbahçe'nin yıllardır takım elbise sponsoru olan şirket, kısa bir süre önce kepenklerini indirdi. Fenerbahçe'nin yeni bir sponsor bulması gerekiyor. Akmerkez, Metrocity, Carrousel, Galleria, Armada gibi lüks alışveriş merkezlerinde bulunan outlet ve mağazalarını kapatan Grup, üretim ayağına da askıya aldı. Şirkete yakın isimler de grubun içinde bulunduğu durumu doğrularken, detaylı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Daniel Hechter'ın İkitelli mağazasına giden müşteriler ise personel tarafından, "Bu şirket battı, biz de iş arıyoruz" diye geri çevriliyor.

Hazır giyim sektöründe 35 yıldır faaliyet gösteren Aydınlık Grubu'nun ikinci kuşak temsilcileri Mustafa, İsmail, Sait ve İlyas Kavurmacı kardeşler tarafından kurulan Aydınlık Uluslararası Ticaret, 2002 yılında Daniel Hechter `ın erkek kreasyonunu Türkiye`de üretip satışa sunması ile adını duyurmuştu. Aydınlık ardından aynı zamanda markanın Ortadoğu, Rusya ve Kuzey Afrika`ya ihracat hakkını da aldı. Şirket daha sonra mağazalaşma hamlesine girişti ve Türkiye'nin en lüks alışveriş merkezlerinde mağazalar açtı.

FENERBAHÇE'NİN GİYİM SPONSORU

Geçen sezonlarda da Sarı-Lacivertliler'in kıyafet sponsorluğunu üstlenen Daniel Hechter'in futbol A ve PAF takımlarının yanı sıra, basketbol ile voleybol branşlarını da kapsayan 2007-2008 yılının erkek giyim trendleri göz önüne alınarak yenilenen koleksiyonunda; takım elbise, gömlek ve bunları tamamlayan kravat, kemer, ayakkabı gibi özel aksesuarları bulunuyor. Aydınlık Grubu ile lisans anlaşması imzalayarak Türkiye'ye gelen Daniel Hechter markasının sahibi Robert Aulbach, sezon başında Türkiye'nin tekstil ve hazır giyimde iyi bir partner olduğunu söylemişti. Aulbach, "Türkiye, Daniel Hechter'ı üreten üç ülkeden biri. Almanya, Fransa buradan giyiniyor" diyordu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title