Haberler

Fatsa'da "Dünya Devi Fabrika" Açıldı

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde Dünyaca Ünlü Puma-milteks- Cesaka Ortaklığında Kurulan ve Avrupa'nın Ünlü Futbol Takımlarına Forma Üretimi Yapan Tekstil Fabrikası, Düzenlenen Görkemli Bir Törenle Resmen Açıldı.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde dünyaca ünlü PUMA-Milteks- Cesaka ortaklığında kurulan ve Avrupa'nın ünlü futbol takımlarına forma üretimi yapan tekstil fabrikası, düzenlenen görkemli bir törenle resmen açıldı.

PUMA'nın yan kuruluşu olan Cesaka Tekstil'in açılışına AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, PUMA Yönetim Kurulu Başkanı Yurgen Manh, Milteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilgingüllüoğlu, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti İl Başkanı Fatihan Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Söze, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Milteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilgingüllüoğlu, şu anda işletmelerinde 2 bin 500 kişi istihdam ettiklerini belirterek, "Dünyanın bütün ülkelerine yaptığımız ürünleri gönderiyoruz. Ülkemizin gelişmesinde ihracatımızın artmasında bir nebze de olsa katkımız olduğuna inanıyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz" dedi.

PUMA Yönetim Kurulu Başkanı Yurgen Manh ise, Fatsa ile ilgili yatırım fikri kendisine sorulduğunda tam destek verdiğini vurgulayarak, "Cesaka'ya başarabileceklerini söyledim. Hiçbir zaman karamsar olmadım ve karamsar olmadığını burada gördüm. Bu yapılan yatırımın Milteks ile PUMA arasındaki iyi ilişkinin göstergesi olduğunu inanıyorum. Çok sıkı bağlarla, çok sıkı, köklü bir ilişkimiz var" diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da, Fatsa'da çok sık yaşadıkları benzer açılışların kendisini daha fazla heyecanlandırdığını söyleyerek, "PUMA-Milteks ve Ceseka Tekstil'in Fatsa'ya yatırım yapmak istediklerini duyduğumuzda heyecanla kalkıp İstanbul'a giderek kendileriyle görüştük ve oradaki çalışmalarında ciddiyetlerini ve samimiyetlerini gördük. Biz Fatsa'da yeri tahsis etmek adına gayret gösterdik ve bugün bu hale geldi. Burası Organize Sanayi Bölgesi'nde en hızlı inşaat bitiren ve üretime geçen firma oldu" şeklinde konuştu.

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nin işleyişi ve yatırımlar hakkında bilgi veren Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ise, Cesaka Tekstil'in ülkeye ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışta son konuşmayı yapan AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, PUMA-Milteks ve Cesaka firmalarına Ordu'yu tercih ettikleri için minnettar olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"2 sene önce Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yatırımları hayal etmek doğrusunu isterseniz hayal bile değildi. Ama bugün gerek yerli, gerekse yabancı firmaların Fatsa'yı tercih etmelerini görmek bizleri mutlu ediyor. Türkiye değişiyor, bizim ilimiz de, ilçelerimiz de değişiyor. Türkiye artık kabuğuna sığmıyor. Bunu hayatın her alanında görüyoruz." Firma yetkilileri ve yatırımın gelmesinde emeği geçenlere plaket takdim edilen törende, daha sonra davetliler fabrikayı gezdi.

(MY-SA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title